Jekyll Island – Savannah

Door Jan en Gea - 10-04-2022 18:43

Dag 18 - dinsdag 22 maart

Old Town Bustour

We zijn op een punt beland dat je s avonds denkt waar stonden we afgelopen nacht ook al weer. Op Anastasia SP dacht ik eerst, maar nee het was op Jekyll Island, helemaal op het puntje bij de wegversperring. Daar om 8.45 uur vertrokken. Weer een stuk naar het Noorden, grotendeels via Hwy 17. Staan nu op Skidaway Island SP iets onder Savannah. We reden onderweg langs een pomp, de prijzen in Georgia zijn iets lager dan in Florida. Op de parkeerplaats bij de pomp Huntington Beach gebeld voor donderdag. Je kunt op de site alleen maar voor 2 dagen boeken. Op de site staan er op donderdag echter wel een paar lege plekken. Na het belletje bleek dat dus wel mogelijk. Eerst opnieuw weer een bandje om je naar de site te verwijzen. Flauw van. Na 10 minuten eindelijk contact en geregeld. Valt wel wat tegen wat betreft de prijzen hier voor de stateparken incl. alle kosten toch steeds ronde de 45 tot 50 dollar. Zitten we in Nederland bij de boerencampings rond de 17 euro echt voor nop.

Na een uurtje rijden kwamen we langs het kleinste kerkje van de USA. Dus keren die RV en terug voor een paar foto’s

Aangekomen in Savannah de RV geparkeerd bij het visitors center, waar vandaan de Old Savannah Tour bussen vertrekken. Ter plekke een rit geboekt en ingestapt. Leuke gids annex chauffeur die van alles wist te vertellen over de diverse bijzondere squares. Ook de diverse goede restaurants die hij kon aanbevelen. Onderweg stapte 2 x een acteur in historische kledij in die iets over de geschiedenis van de stad vertelde. Bijna de hele ronde in de bus blijven zitten. Pas uitgestapt bij de kade langs de rivier. Gezellig straatje met leuke winkeltjes. Nog een poosje in de stad gelopen.

Daarna naar de camping gereden en ons weer geïnstalleerd.  Later die middag de Big Ferry Trail van ca. 5 km gelopen. Onderweg weinig wild gezien. Volgens een mevrouw die we tegen kwamen zitten hier Bald Eagles, wij zagen ze niet. Op de terugweg  nog een drietal hertjes langs de weg en één op de camping zelf. Staan op 20 meter en kijken je dan aan.

Gereden afstand:                           111 mijl/178 km

Camping:                                         Skidaway Island SP – Savannah

Weer:                                                Half bewolkt lekkere temperatuur

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan