Washington te voet

Door Jan en Gea - 10-04-2022 19:12

Dag 26 - woensdag 30 maart

Lamme Peute

Lamme Peute. Na meer dan 22000 stappen en 16,7 km wandelen door de stad Washington.

Vanmorgen met de bus van 8.40 uur vanaf de camping naar de metro en toen verder naar de Mall.  Prima verbinding. Na een klein uurtje stonden we midden in het centrum. Eerst richting Capitol Hill en na de nodige foto’s verder in de richting van Washington memorial. Een lange gemetselde naald, dat jarenlang het hoogste gebouw van Washington was. Onderweg even opgewarmd in een van de vele musea, de National Gallery. Alle zogenaamde Smithsonian musea zijn gratis toegankelijk. De Hollandse meesters hangen hier ook aan de muur. Mooi om even rond te lopen, prachtig gebouw ook.

Was het eerst nog koud en somber in de loop van de morgen breekt de zon steeds vaker door en is het best aangenaam. We kopen een broodje hotdog bij een van de vele stalletjes op straat.

Het Washington Monument is alleen toegankelijk via online kaart verkoop. Nog even gecheckt voor vandaag of morgen, maar helaas geen kaartjes meer te krijgen. Dan nog maar een eindje door richting het World War II Memorial. Ook indrukwekkend. Het Lincoln Memorial nog verderop bewaren we maar voor morgen. Op naar het Witte Huis. Lastig om daar dichtbij te komen. Goed afgeschermd door barricades en beveiliging. Elke binnenkomende auto wordt met een hond besnuffeld. Vanachter het hek wat foto’s gemaakt en toen naar de achterkant gelopen. Daar kon je iets meer zien. Ook opvallend de vele helikopters die rondvlogen. De vele zwervers en bedelaars in deze stad vallen ook op.

Ook nog even een blik geworpen binnen in Smithsonian Castle waar de informatie te vinden was over de grondlegger van de vele musea in Washington. vervolgens met de metro naar Union station. Volgens veel toeristische gidsen zou je daar fietsen kunnen huren. Dat was echter vergane glorie, met een paar fietswrakken in de beugels. Bleek wel dat Union station weer aan de achterkant van Capitol Hill ligt. Daar weer naar toe gelopen. Van de achterkant was het Capitool veel beter benaderbaar. Er tegenover ligt het Supreme Court. Daar op de trappen een paar foto’s gemaakt. Was ook een jonge dame op naaldhakken en mini, mini jurk bezig met een selfie reportage. Dat had zo te zien heel wat voeten in de aarde. Heel vermakelijk.

Moe van alle kilometers te voet, een drankje genuttigd in the Dubliner. Een heel gezellige Ierse pub. Van buiten ziet het er niet zo uit, van binnen leuk en gezellig.

Op het einde van de dag met een overvolle metro in de spits weer richting het noorden naar Cherry Hill, waar de bus ons weer keurig op de camping af zette.

Voor de fietsen van morgen een paar apps gedownload, waarmee je ze zo mee kunt pakken. Gaan we nog uitvinden.

Jan neemt een brillenkoker mee naar de douche in plaats van z’n douchegel……

Gelopen afstand:                                           16 km/22.000 stappen

Overnachting:                                                 Cherry Hill campground – Washington

Weer:                                                                Eerst somber, later zonnig, wel koud

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan