Washington - Lancaster

Door Jan en Gea - 10-04-2022 19:21

Dag 28 - vrijdag 1 april

Mennonieten  en gasalarm

Vandaag vertrokken uit Washington naar Lancaster. De bedoeling was om de hele weg binnendoor te rijden, maar daar kwamen we van terug. Veel heuvels en smalle wegen en overal druk, dus toch maar naar de highway.

Onderweg nog een keer getankt. 3,76 de gallon was een goede prijs volgens de boekhoudster. We hadden nog niet eerder zo veel gallons voor 100 dollar.

In de buurt van Lancaster staan we nu op de Old Mill campground. Na installeren zijn we naar het visitor center van de Mennonieten gelopen aan de overkant van de weg. Daar vielen we in een rondleiding over de tabernakel en kregen we via een film te zien wat het verschil is tussen de Mennonieten en de Amish.

Mennonieten zijn niet blijven hangen in het verleden, rijden auto en allerlei moderne dingen. Zij zijn ook bezig met zending. De Amish daarentegen houden vast aan de oude gewoonten. Rijden nog met paard en wagen etc. Wel vreemd dat we morgen een tour kunnen boeken via een website en zelfs kunnen bellen. Toch ook moderne “fututen” zou ik denken.

Was een leerzame rondleiding en film. Aardige mensen.

Daarna het naastgelegen winkelcentrum door gelopen. Een soort van Bataviastad in het klein. Daar een kop koffie plus muffin genuttigd in een kleine bakkerij.

Vervolgens weer naar de camper. Winderig was het de hele dag en nu sprong ineens het gas alarm aan, en was het aan /uit knopje niet te vinden. Nieuw model RV, dus Road Bear maar weer bellen. Hebben ze daar ook geen idee hoe het model in onze RV eruit ziet. In arren moede een zekering eruit getrokken en toen werd het stil. Komt waarschijnlijk doordat de warm water heater aan is en er door de harde wind wat gas naar binnen is geblazen.

Vanmiddag de incheck voor de vlucht gedaan met covid etc.

Jan lichte keelpijn dat ook nog.

Morgen een rondritje in een Amish buggy.

Gereden afstand:                            121 mijl/ 194 km

Camping:                                          Old Mill stream campground – Lancaster

Weer:                                                 Wisselend bewolkt met veel wind

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan