Cape Canaveral

Door Jan en Gea - 10-04-2022 17:55

Dag 15 - zaterdag 19 maart

Kennedy Space Center

Vandaag werden we wakker lag er op 200 meter ineens een compleet dorp met 6100 man erop voor de steiger. De Mardi Grass, kennelijk vannacht aangekomen. Bleken er overigens later nog eens drie cruiseschepen bij te zijn gekomen. Mooi gezicht.

Na het eten met de camper naar het Kennedy Space Center. Op een kleine 30 km afstand. Hiervoor gisteren online al de kaartjes gekocht. Alles er naar toe is groot. Achter de entree gaat dat grootse verder Driebaanswegen met toegang voor alleen geautoriseerd verkeer. We hebben als eerste de gratis bustour gemaakt. Op dit vroege uur nog erg rustig, we konden zo instappen. Duurde ca 20 minuten voor we op een ander complex gedropt werden, redelijk in de buurt van een lanceerplaats. Er stonden tribunes van waaruit je de lanceringen kon volgen. In één hal hing volgens mij een Raket/shuttle uit de begin periode. Mijn hemel hoe krijg je zo’n apparaat de lucht in.

Het laatste space programma is nu Artemis. Mooie video presentaties. De eerste hebben we laten lopen wegens de drukte overigens en zijn op eigen gelegenheid rondgelopen. Na een uurtje met de bus weer naar het space center, waar we vooral dingen over de space shutlle hebben bekeken. De oude Atlantis was er tentoon gesteld. Ook al weer zo’n groot ding , op de rug van een brandstof tank de lucht in. In 1969 zijn ze al begonnen met de ideeën. Ergens in de tachtiger jaren zijn ze gaan vliegen tot de laatste in 2011. Als je nu de capsules zag waarmee de astronauten terug zijn gekomen door de dampkring, dan vraag je jezelf af hoe dat allemaal goed is gegaan. Oude meuk met schakelaartjes voor de chief commander, waar je destijds het licht in het kippenhok mee aan deed.

Allemaal erg interessant, maar ook wel wat opgepoetst in the American Way.  Daar zijn ze goed in.
Met de camper terug richting de campground. Onderweg een lekkere Italian BMT en een Chicken Terriyaki gescoord bij de Subway.

Op de campground de telefoon van Gea kunnen opwaarderen. De rest van de middag heerlijk bij de camper gezeten met uitzicht op het water.

De camper voor ons is een Prevost, dubbele wielen achter en 45 ft lang. De nieuwste van dat merk in de folder doen 1,9 miljoen. Een exemplaar van 2020  doet 1,3 miljoen. Wel dollars, dat scheelt.

Later op de middag nog een uurtje op het strand gezeten. Er voeren een drietal cruise schepen weer uit.

’s Avonds nog een wandeling op de pier bij alle visserslui. Vissen moet kracht en massa geven, want het merendeel van de vissers is over de 100 kilo met uitschieters van ruim over de 200.

Gereden afstand:                           34 mijl/55 km

Overnachting:                                  Jetty Park – Cape Canaveral

Weer:                                                  Half bewolkt – warm

 

                                                              

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan