Hatteras Island – Kitty Hawk

Door Jan en Gea - 10-04-2022 18:57

Dag 22 - zaterdag 26 maart

Gebroeders Wright

Vreemde dag vandaag. Vanmorgen vanaf het strand vertrokken. Eerst bij het dumpstation langs de weg wat water bijgevuld. Toen naar het Noorden richting Kitty Hawk. Kwamen op een 4 baansweg terecht Afgeslagen naar de kust naar de 12, zien we daar ineens een bordje staan van de gebroeders Wright Nationaal Memorial waar ze in 1903 de eerste meters gevlogen hebben. Dat willen we even zien. Zeer uitgestrekt terrein met klein museum. Was best interessant. Op het buitenterrein was door middel van markers te zien hoe ver ze de eerste 4 pogingen hebben gevlogen. Het monument stond op een heuvel. Vandaar ook een prima uitzicht op de omgeving. Wel veel wind, veel stof en troubles met de contactlenzen. Rest van de dag een bril op.

Bij een lokale supermarkt nog even wat ingeslagen. Maken nu al wel keuzes merk je waarbij je de dagen aan het aftellen bent.

Na het museum weer verder naar het noorden in de hoop een plek te vinden zoals afgelopen nacht. Helaas. Veel meer bebouwing hier en dat kilometers lang. Ook het verkeer is akelig druk hier, zal wellicht met het weekend te maken hebben, maar wij vonden het vreselijk.

Dus wat doen we. Leek ons beste om terug te gaan naar het statepark Oregon Inlet campground waar we vanmorgen al langs gereden waren. Dus een kleine 25 km terug. Komen we daar, helaas vol! Alleen nog tent plaatsen. En daar mag geen RV op. Voor de rest weinig behulpzaam in de office. Kon niet in haar systeem kijken of er nog iets vrij was of was afgezegd. Dan moest ze met haar persoonlijk account inloggen en zag ze hetzelfde als wij.

Nou ja dan maar weer naar Kitty Hawk naar het gelijknamige RV park. Eerst gebeld, ja hoor we hebben plek, 55 dollar komt u maar. Na een half uur daar gearriveerd. Vreselijke oude meuk. Allemaal vaste plekken, en zo nu bleek totaal geen sanitaire voorzieningen. U hebt immers alles aan boord. Maar voor $ 55,- mag je toch wel iets verwachten? Dus inschrijving geannuleerd en door naar de OBX campground waar we nu staan. Een prima camping. Goed sanitair en een behulpzame dame, die wel wat bang was voor corona. Midden op de camping een grafheuvel met wat oude graven. Ooit eerder tegen gekomen in Bij Big Bend in Texas.

Hier de planning voor de rest van de week nog eens doorgenomen. Morgen een stukje naar het noorden bij Virginia Beach in de buurt. Waarschijnlijk 2 nachten. Dat mede gelet op de weersverwachtingen voor komende week rond Washington, waarbij nog vorst wordt verwacht !!!!. Dus misschien de camper wel weer winterizen, we zullen zien.

Gereden afstand:                              122 mijl/196 km

Camping:                                            OBX campground – Kill Devil Hills

Weer:                                                   Af en toe een regendrup, ook zon en een koude nacht

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan