Dag 16: Rit naar het National Park Mesa Verde.

Door Chris Bongaerts - 04-06-2022 10:27

In de cafetaria heb ik gisteren de route bekeken en opgeslagen op mijn telefoon. Er zijn meerdere mogelijkheden en wij willen het liefst de variant langs de noordelijke rand van de Canyon de Chelly. Daar zijn nog mooie bezienswaardigheden, die we niet gezien hebben. Helaas is op de camping geen internet en daarom kan ik voor vertrek de route niet terugvinden met Google Maps. Ik moet dus met de TomTom aan de slag. Deze is nog steeds lastig in te stellen en hij biedt alleen de route, die we net niet willen. We zouden dan 100 km terug moeten rijden over de weg die we gisteren al gezien hebben.

We besluiten de TomTom niet aan te zetten en gebruik te maken van een klein kaartje dat we bij de camping hebben gekregen. Je voelt je op dat moment wel onzeker. Na 40 km schitterende route langs de Canyon, probeer ik de TomTom weer en tot mijn verbazing wil hij me toch weer terug laten rijden. We hebben het lef hem weer uit te zetten.

Onze gekozen route (eigenlijk die van Google) is werkelijk schitterend. Na de Canyon volgt voor ons een landschap dat aan het Zwarte woud doet denken en daarna krijgt het meer het karakter van de Alpen. We gaan hoger en hoger en dan opeens kunnen we heel ver kijken. Ik denk wel 30 km. En wat we zien is één grote zandvlakte. We dalen af en ik leer nu ook hoe ik met de 9 meter lange camper haarspeldbochten moet nemen. Het lukt best, maar dat komt ook door het weinige verkeer. Om half vier zijn we bij het bezoekerscentrum van het Nationale Park Mesa Verde. We hebben nog net een half uur om ons goed te informeren. Daarna naar de camping. We staan weer midden in het wild en zien overal borden die ons waarschuwen voor beren en lions. Het zijn niet de wilde beesten uit Afrika, maar je moet er wel op bedacht zijn. We besluiten niet meer weg te gaan en de avond rustig op de camping door te brengen. Er gebeurt nog wel iets bijzonders. We horen opeens piepjes uit onze telefoon en het blijkt dat er soms WIFI is. Hoe kan het, midden in de rimboe. Nu kijken of we vanavond nog de berichten van gisteren en vandaag weg krijgen. Jullie merken het wel.


p.s. Tijdens al onze internationale fietstochten had ik altijd een kleine wereldontvanger bij me. Waar ik ook was, altijd kreeg ik wel het nieuws. Oké, het was krakend en soms lang zoeken. Maar het werkte. Nu mis ik dat kleine radiootje………. Ofschoon de wereldomroep op de korte golf ook niet meer bestaat.

p.s. 2 Net als in Reeuwijk zie ik ze hier overal bezig met het aanleggen van glasvezel. Ze doen het net zoals in Portugal. Bovengronds aan palen. Wel leuk dat je ze bezig ziet 10-tallen kilometers buiten de bebouwde kom. Bijzonder omdat ik verwachtte dat ze internet via de satelliet zouden toepassen.

Reacties

Jos van Bommel 04-06-2022 11:55 {{button-62342}}

Wat een reis! Als je met zo’n camper haarspeltbochten kunt nemen, dan kun je je zeker aanmelden bij Red Bull om Max wat truukjes te leren😳
Fijne reis verder Hannie en Chris.

Alex Middag 04-06-2022 14:37 {{button-62346}}

Chris, wederom een mooi verslag waarbij ik in gedachten met jullie mee reis. Sturen met een grote camper, al doende leert men.
Wat betreft het bovengrondse glasvezelnet: is het goedkoper dan ondergronds of is daar in de Rocky Mountains het graven van een sleuf onmogelijk. Door die bovengrondse techniek kun je de infrastructuur blijvend zien. Sommige mensen worden daar blij van, anderen juist niet.
Belangrijkste is dat het (bijna) altijd werkt.

Jos van Bommel 04-06-2022 17:25 {{button-62349}}

Hannie en Chris, wij hebben twee weken daar in 2005 met ons gezin rondgereist. Daarna een weekje in het aardsparadijs (Hawaii) geweest. Een aantal zaken zie ik zo weer voor mij!
Alex moet wel een oud collega van jou zijn Chris. Voor Alex: Ik ben een jaargenoot van Chris HTS Venlo. Veel reisplezier..
Groetjes, Jos.

Nel en Dieneke van Elteren 04-06-2022 17:27 {{button-62350}}

Ha Hannie en Chris.

Wat leuk dat wij jullie mogen volgen op jullie avontuur.
Wij gaan alle reisverslagen dit weekend lezen.

Goed weekend gewenst .

Lieve groet,

Nel en Dieneke

Kitty 07-06-2022 17:26 {{button-62488}}

Wat een mooie reis, Chris en Hannie. Wij genieten met jullie mee. Wat een mooie foto's. Wij zitten met een camper van 6 meter, die niet uitschuifbaar is. Gelukkig maar! We hebben ook wel haarspeldbochten in Italië. Moet er niet aan denken dat deze camper zo groot als die van jullie is. Morgen gaan we naar Cinque Terre met de trein. We verheugen ons erop. We lopen dan van stadje naar stadje. Liefs van ons. Guido en Kitty
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan