Het vertrek en dag 1 in San Francisco

Door Chris Bongaerts - 22-05-2022 07:05

Donderdagmorgen om 5 uur werden we door Ans naar het station in Gouda gebracht. Als alle treinen zouden doen wat ze moesten doen zouden we 3 uur en 20 minuten voor vertrek op Schiphol aankomen. Al met al toch een beetje spannend omdat ik (Chris) ooit een vlucht naar New York miste. Maar ondanks 2 maal overstappen en geen 7 minuten maar 3 minuten overstap in Leiden ging alles goed. Op Schiphol ging het helemaal fantastisch. Zowel het inchecken, als de douane en het scannen duurde elk hooguit 15 minuten.

De eerste dag.
De vlucht verliep vlekkeloos. Ik had er tegenop gezien om 11 uur in die stoel te zitten. Maar met een gigantisch filmaanbod en een goed boek en af een toe een tukje zat de tijd er zo op.

In San Francisco ging het ook vlotjes. De douane daar ging met iedereen een gesprekje aan dus dat kostte wel wat tijd. Ook 10 vingerafdrukken en een foto van het gelaat waren nodig om het land in te komen. Daarna met de metro naar het hotel. Het metrostation lag ongeveer 1,5 km van het hotel. Maar wel boven op een heuvel. We konden met de kabeltram maar 8 dollar pp besteden we liever aan wat anders. Eenmaal boven moesten we toch toegeven dat we dat geen tweede keer meer zouden doen.

Het hotel was voor onze begrippen super de super sjiek. Een kamer met twee afzonderlijke bedden van 160 cm breed en een prachtig uitzicht over de stad. Ik heb zowel overdag als 's nachts foto's gemaakt.

Daarna de eerste wandeling door het oude havengebied en de Fisherman's warff. We hebben zeker 10 km gelopen. Het eerste biertje was een kleine afknapper. Ik moest 26 doller aftikken voor 2 pilsjes. Om 21.00 uur waren we terug in het hotel. De nederlandse klok stond toen op 9 uur later dus 6 uur in de ochtend. Toch voelden we ons niet echt moe. Hoe kan het.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan