Dag 3, eerste dag met de camper

Door Chris Bongaerts - 24-05-2022 08:44

Om 06.30 uur verlieten we het hotel en hadden we een makkie. Nu konden we bergaf met de koffers naar het metrostation. Om 7 uur hadden we de metro en na nog een wandelingetje van 2 km stonden we bij Road Bear in San Leandro. We dachten een uitgebreide uitleg te krijgen. Maar niets minder dan dat. Na 10 minuten hadden we de sleutel en had ik 20 paraafjes gezet waarbij ik getekend had voor alles verantwoordelijk te zijn. Gelukkig wel alles afgedekt door verzekeringen. We kregen nog wel de tip om niet in de buurt boodschappen te doen. Het kwam regelmatig voor dat campers werden opengebroken op de parkeerplaats van de lokale mall. Wat was de camper groot en wat had hij een vreemde indeling. Eerlijk gezegd hadden we meteen een beetje spijt. Maar goed. Veel tijd om te dubben hadden we niet. We moesten gewoon op pad.

Ik wilde via Sillicon valley naar onze eerste camperplaats rijden. Ik wilde de plekken zien waar de wereld werd veranderd. Eerst naar Apple en toen naar Google. Ik had van beide bedrijven opgezocht waar de headquarters lagen en de Tomtom deed de rest. Tot we bij Apple waren. Ik reed een weg in en kwam voor een gesloten hek.  Dat was schrikken want keren was niet mogelijk en 300 m terugrijden met een camper van 9 meter lang en ook nog eens licht hellend leek me geen pretje.
Gelukkig kwamen er 2 bewakers aan en die hadden wel begrip voor die nieuwsgierige Hollanders. We kregen aan kaartje met het adres van het visitorcenter en we mochten het terein van Apple HQ op mits we 500 m verder via een ander hek het terrein meteen zouden verlaten. Missie geslaagd en een ervaring rijker. Op naar Google. Ook dat is een bijzondere plek. We hebben de  Amphitheatreweg afgereden en enkele foto's gemaakt. Een gigantisch complex met veel woonverblijven en veel groen. Eindhoven heeft zijn Sciencepark maar dit is wel een maatje groter.

Onze eerste camperplek lag 150 km verder bij Monterey. Mooi gelegen boven op een berg met mooi uitzicht. De camper stond vlug op z'n plek maar toen. Het slaapvertrek zou 1 meter uitschuifbaar zijn, maar wat we ook probeerden niets lukte. Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij.  De buurman kwam aanrijden en of het zo moest zijn, hij had exact dezelfde camper. Het was een Nederlands stel met 2 jonge kinderen. Zij maakten een reis van 8 weken door de Verenigde Staten waarvan 4 weken met de Camper door de westelijke staten. Ook zij hadden geen enkele informatie ontvangen bij het ophalen van de camper en hadden dezelfde probleem ervaren met het uitschuiven. Ze waren er uiteindelijk wel achter gekomen. Je moest de contacsleutel bij het stuur inschakelen. Wij konden dus slapen. En ...... als we nog meer vragen hadden mochten we altijd langskomen. Hannie en ik baalden wel een beetje want de camper was wel groot maar had een hele domme indeling. Midden in de camper stond een royale 2 persoons bank, maar wel op 80cm van het keuken blok. In het keukenblok was een televisie van meer dan 1 meter breed geïntegreerd, maar fatsoenlijk kijken kon je niet want je zat er met de neus boven op. 

Wederom bracht de buurman uitkomst. Toen ik hem vroeg wat hij vond van die belachelijke indeling gaf die me de tip om een knopje bij de deur te bedienen. Wat bleek: Bijna 4 meter van de zijgevel schoof een meter naar buiten waardoor een fantastische binnenruimte werd gecreeerd. Opeens stond de bank op royale afstand van het keukenblok en kon TV worden gekeken. Maar ja..... Dat doen we thuis ook niet dus hier zal die ook niet aangaan. Al met al waren we heel tevreden. We hadden een 27 voet camper gereserveerd met een uitschuifbaar bed en kregen een bijna 30 voet camper mee met ook nog een flink uitschuifbare huiskamer. 's Avonds hebben we met de buren nog buiten een pilsje gedronken. WE waren helemaal in ons element.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan