Dag 22: do 27 juli 2017 (Washington DC)

Door Hein Terweduwe - 29-07-2017 04:55

Vanmorgen een ontbijt in ons eigen appartementje. Er is opnieuw een hele beveiligde escorte aan het raam van ons hotel. We weten nu na onze wandeling gisteren dat we uitkijken op de zij-ingang van het Four Seasons Hotel. Dit is het enige 5-sterrenhotel van Washington DC en allicht verblijft hier dus een zeer belangrijke gast want weer wordt hij vervoerd met een heel eskadron politiemensen en geheime agenten in maatpak en oortjes in.

Wij gaan iets minder opvallend door DC trekken... met de gehuurde fietsen van Bikeshare. Hiermee kan je mits betaling van $17,- gedurende 3 dagen onbeperkt gebruik maken van fietsen die overal in de stad "gedockt" staan. Je mag er gedurende 30 minuten verder gratis gebruik van maken, daarna moet je gewoon weer even je creditcard swipen om de volgende 30 minuten te starten. Dat heeft wel enkele keren geresulteerd in sprintjes naar zo'n dock om op tijd die fiets terug te zetten. Maar het heeft er ook wel voor gezorgd dat we vandaag ontzettend veel in 1 dag hebben gezien. We vertrokken in de National Mall aan het Washington Monument (hoogste obelisk ooit) waar we onze fiets achterlieten om een stuk te voet te doen: Old Post Office, langs Freedom Plaza en Pershing Park en het Witte Huis. Na een drankstop aan een drankwagentje verder naar het  WWII-memorial met z'n mooie fonteinen en dan terug de fiets op voor een tochtje langs de verschillende memorials: Jefferson, Roosevelt, Martin Luther King, Korean Veterans en tenslotte het majestueuze Lincoln Memorial. Allemaal weer erg patriottistisch ingekleed maar het moet gezegd dat het best mooie toeristische plaatjes oplevert. Te voet zouden we al deze dingen zeker niet op zulke korte termijn gedaan kunnen hebben.

We besloten dan toch ook nog even downtown in te trekken om iets te gaan eten. Daar bleek het fietsen weer net iets chaotischer te verlopen. Bovendien lijkt het wel alsof niemand hier ook maar enige ervaring heeft met fietsers of er in ieder geval geen aandacht aan besteedt want telkens opnieuw moeten we vaststellen dat ondanks het veelvuldig rinkelen van onze 3 fietsbellen de mensen op straat gewoon niet aan de kant gaan voor fietsers. Bovendien zijn er hier soms wel fietspaden maar dan weer niet. Bovendien weet je vaak niet of je nu op een voetpad of fietspad aan het rijden bent. 

We dockten onze fiets aan Union Station, het centraal station zeg maar van DC waar we nog maar voor de 2de keer deze vakantie een McDonalds binnenstapten. Nog wat spulletjes gekocht in de winkeltjes hier voor Luca zijn "dierbare" vooraleer we met onze fiets verder naar het "niet-voor-onze-portemonnee" winkelcentrum "CityCentreDC" reden. Na een lekker biertje en Mojito in de "Capitol City Brewing Company" gingen we nog even een Macy's binnen. Daar wachtend heb ik online tickets geboekt voor een baseballwedstijd morgen van de Washington Nationals tegen de Colorado Rockets in het Nationals Park.

De terugtocht naar ons hotel hebben we weer eens met een Uber gedaan omdat het bobijntje bij iederen af was voor vandaag. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan