Dag 14: woe 19 juli 2017 (White Mountains - Green Mountains)

Door Hein Terweduwe - 22-07-2017 05:13

Normaal zou vandaag de dag gestart zijn met een lange autorit van een 4-tal uren vanuit North Conway naar Williamstown, dus van de White naar de Green Mountains. Maar na het alweer lekkere ontbijt met een zelfgemaakte quiche door de gastvrouw in ons verblijf de "White Birch Inn" (de witte berk zou de 'state tree' van New Hampshire zijn) besluiten we op hun aanraden toch deze voormiddag nog een kayaktocht te doen op de Saco River. Daarvoor moesten we een paar kilometer buiten North Conway vertrekken met een shuttle die ons 5 mijl verderop de rivier afzette in de wildernis met onze kayaks. Luca had een eenzitter, Annick en ikzelf deelden een duozitter. Deze moesten we zelf de rivier insleuren en veel uitleg kwam er niet aan te pas. Maar de vraag of we al wat ervaring hadden met kayaks bij de inschrijving (want er moest toch soms wel genavigeerd worden langs watervallen enzo) bleek uiteindelijk toch wel wat belachelijk want de afvaart van de Lesse is avontuurlijker dan het kayakken in deze kalme rivier. Er waren trouwens meer mensen op een 'tube' dan in een bootje. Die maakten er vaak een leuke dobbertocht van met muziek en frigoboxen op de rivier. Af en toe was er dan toch wel wat spanning dankzij enkele touwen die aan een boom werden gemaakt op grote hoogte waardoor je van de zijkant van de rivier wat kapriolen kon maken in de rivier. We hadden ondertussen ook 3 vrij corpulente Amerikaanse dames ontmoet die ons zelf hun "partyfriends" noemden. We hadden ze in ieder geval wat kanolessen kunnen geven want hun kano bleken ze niet onder controle te krijgen waardoor wij bij momenten ons een breuk lachten met hun onhandigheid. Na een dikke 2 uur op de Saco river kwamen we aan bij ons eindpunt. Daar waren geen "drijvende honden" zoals door Annick verstaan toen onze chauffeur zei dat we terug moesten aanmeren bij de "floating docks". 

Het was al zowat 2pm toen we na een lekkere pizza bij Via Roma in North Conway vertrokken voor onze lange rit. Het "Willows" motelletje waar we tegen de avond arriveerden bleek uitgebaat te worden door een Indische familie of zo. De eigenaar was wel ongelofelijk enthousiast en omdat wij zo'n "happy people" waren had hij aan zogezegd aan de eigenaar toelating gevraagd om ons een gratis upgrade-kamer te bezorgen met 2 grote Queensize bedden ipv een kleine kamer zonder meerprijs. Ik vermoed dat hij dit verhaal wel tegen iedereen vertelt, want hoe kan dit kloppen als er buiten een bordje met "no vacancy" hangt. En dat is hier wel opvallend... bijna alle hotels zitten blijkbaar propvol. De Griekse dame die het restaurantje "Olympic" naast ons motel uitbaat wist ons te vertellen dat het in de zomermaanden inderdaad erg druk is overal in dit gebied. 

We waren te moe om nog een stap in Williamstown te zetten vandaag. Achteraf viel me pas te binnen dat hier een zeer interessant museum en ook de zeer prestigieuze Williams college is dat we de volgende morgen nog zouden passeren. Een mens kan niet alles doen natuurlijk...
Ondertussen blijken we al heel wat staten bezocht te hebben: New Jersey, New York, Connecticut, New Hampshire, Rhode Island, Maine en nu blijken we weer in de staat Massachusetts te zitten waartoe ook Boston behoort. En morgen zitten we alweer in de staat New York want dan gaat het richting Finger Lakes in Ithica.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan