Dag 17: za 22 juli 2017 (Finger Lakes - Toronto)

Door Hein Terweduwe - 25-07-2017 23:08

Meer dan 400 km voor de boeg vandaag voor onze trip van Ithaca naar Toronto en dus had ik vooraf uitgezocht of er onderweg niet een leuke tussenstop was. Dat werd Letchworth Statepark ergens halverwege. Dit park werd in 2015 verkozen als mooiste staatspark van de USA. We zien hier dus weer… wat dacht je… watervallen. Jammer genoeg konden we er niet in langs de zuidingang omdat de brug in de buurt van de Upperfalls diende hersteld te worden. Wij zagen dus enkel de Middle- en Lower falls. Ik moet toegeven dat hoewel deze weer anders waren dan de vorige, we stilaan toch genoeg watervallen gezien hebben. Het is inderdaad een mooi onderhouden park waarin we ook een hele bus Amish-people tegenkwamen maar ik zou er toch geen omweg voor gemaakt hebben. Nu was het een goeie tussenstop.

Aan de staatsgrens met Canada, via de Peace-bridge in Buffalo, moesten we even aanschuiven vooraleer we onze eerste kennismaking hadden met dit land ooit. We laten voorlopig Niagara nog rechts liggen en rijden een dik uurtje verder naar Toronto. Ook daar weer erg druk verkeer als we de stad binnenrijden. De stad doet ons meteen toch een beetje aan New York denken met die hoge flatgebouwen hier. Ook wel impressionant, een beetje zoals we ons herinneren van Miami, is dat je hier weer over een highway rijdt die enkele meters boven het standscentrum ligt.

Ons Saint James Hotel blijkt net naast een tehuis voor jonge daklozen van 16 tot 24 jaar te liggen maar ook vlakbij het stadscentrum en we besluiten vanavond ook al een korte stadswandeling te maken via het hippe Yonge-Dundas Square (zowat Times Square van Toronto) naar het Eaton shoppingcenter, het grootste van gans Canada.

Dat blijkt ook wel. Gelukkig voor mij en Luca gingen de winkels net dicht toen wij er rondliepen om 10pm. Iets minder gunstig nieuws was echter dat ze ook op zondag tussen 10am en 7pm open zouden zijn. Jammer genoeg begon het dan ook te regenen (die regen achtervolgt ons toch wel wat) en besloten we onze wandeling in te korten en maar terug naar ons hotel te keren. Morgen zouden we de rest van Toronto trachten te verkennen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan