Dag 16: vr 21 juli 2017 (Ithaca in Finger Lakes)

Door Hein Terweduwe - 22-07-2017 06:18

Op onze nationale feestdag is het de bedoeling dat we 4 watervallen gaan bezoeken. Uiteindelijk zullen het er maar 3 worden wegens tijdsgebrek.

We starten met het zowat 50 km verderop gelegen Watkins Glen State Park. Na een korte zoektocht naar de juiste ingang (er waren werken aan de hoofdingang) en het betalen van $8,- entreegeld voor dit park en daarmee ook alle andere die we vandaag zouden bezoeken konden we onze auto parkeren en begon een zeer mooie wandeling langs 19 watervallen. Dit was wat mij betreft werkelijk één van de absolute hoogtepunten tot dusver van onze reis. De "gorge trail" brengt je vlakbij het bulderende water en enkele keren ga je achter een watervalletje door. Je wordt hier wel een beetje nat en bij aankomst waren mijn voeten en schoenen doorweekt maar de natuurpracht hier maakt alles goed. Je loopt hier wel niet alleen rond, want zoveel moois trekt natuurlijk ook heel wat toeristen, dus is het vaak strompelen over het pad dat vaak niet breed genoeg is om de tegenliggers te laten passeren. Er is ook een behoorlijk niveauverschil te overwinnen dus na onze terugkomst bij de auto waren we toch een beetje murw en besloten we al maar iets te gaan eten in een pizzeria "Jerlando's" in het stadje aan het meer zelf. Voor een keer eens iets minder lovende kritieken voor dit door Trip Advsor op nr.1 gerankte restaurant want de paste met pesto bleek koud te zijn bij het opdienen.

Daarna ging het verder naar de volgende waterval op het lijstje: Taughannock Falls State Park. Het water valt hier als ik me niet vergis een kleine 70 meter naar beneden, waarmee het de hoogste waterval is in noordoost-USA, zelfs hoger dan de Niagara watervallen maar uiteraard niet zo breed. Echt wel indrukwekkend hoor. Hier besluiten we geen wandeling te doen tot aan de voet van die waterval. We gaan liever een plaatsje zoeken om te zwemmen in het Cayuga Lake hier vlakbij. Dat is snel gevonden maar valt wel enorm tegen hier... 2 lifeguards op een afgezet stuk van het meer met een bende joelende kinderen en water dat niet echt proper is door de vele algen die hier ronddrijven. We blijven hier dan ook niet lang.

Onze 3de waterval is die in het Robert Treman State Park, niet zo ver van ons hotel. Dat blijkt alweer een prachtige locatie en een mooie waterval. Het leukste is echter dat je aan de voet van deze mooie waterval ook nog mag zwemmen. Ik denk niet dat ik al ooit in een mooiere omgeving heb gezwommen dan deze. Ook indrukwekkend om die kracht van het water op je lichaam te voelen als je onderaan die waterval staat. Minder leuk werd het toen er een waterslang bleek rond te zwemmen in dit water maar gelukkig stelden we dat pas vast op het einde van onze zwempartij. Op een paar seconden tijd was zowat het hele zwemgebied leeg trouwens. We zijn hier toch wel een paar uurtjes gebleven en zelf wou ik graag nog de wandeling hier doen maar dat bleek met z'n 5 mijl toch wat te veel van het goede na alweer een zware dag. Daardoor misten we wel het doel om vandaag ook de 4de waterval, de Ithaca Fall zelf in de stad, nog te bezoeken. 

Na een douche nog lekker Vietnamees gaan eten in het stadje bij "Saigon Kitchen", blijkbaar ook geliefd bij de plaatselijke bevolking want we moesten hier toch alweer een kwartiertje wachten voor een plaatsje. Het grappige in dit budgetrestaurant is ook dat er eigenlijk geen alcoholische dranken geserveerd worden en dus komt iedereen hier met zijn eigen wijnfles of bierblikjes binnen.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan