Dag 7: wo 12 juli 2017 (Boston)

Door Hein Terweduwe - 14-07-2017 03:30

Vanmorgen was het nog droog, maar er werd regen voorspeld vandaag. Dus vroeg uit de veren en op een paar honderd meter van ons hotel hielden we aan halte 7 een zilvergrijze Cityview Trolley tegen (inbegrepen in onze Go Boston Card) waar we als eerste klanten van de dag mochten instappen. We zouden later merken dat de bestuurders altijd wat grijze mannen zijn die tijdens de rit alle historische verhaaltjes van de stad Boston kunnen afratelen terwijl ze door het drukke verkeer hun weg zoeken. Meestal zitten deze trolleys trouwens overvol. We besloten eerst alle haltes mee te maken om al wat informatie op te doen en dan terug af te stappen aan onze vertrekplaats om daar dan de Freedom Trail te doen. Deze 2,5 mijl lange door een 2 rode bakstenen brede gemarkeerde route loopt langs een heleboel historische gebouwen die het verhaal vertellen van de Amerikaanse revolutie (Bostom massacre, Boston Tea Party, ...) die uiteindelijk leidde tot de onafhankelijkheid van de USA. De meeste gebouwen zijn gratis te bezoeken, enkele te betalen musea zaten vervat in onze Go Boston Card. 

Het tweede deel van de route hebben we echter niet afgemaakt. We hadden behoefte aan wat drank en voedsel en gingen daarvoor de Beantown Pub binnen tegenover het befaamde Granary kerkhof en hadden daar weer een lekker ontbijt. We zagen niet veel interessants meer in het vervolg van de Freedom Trail en besloten daarom naar "The Aquarium" te gaan waar, hoe kan je het raden, een enorm aquarium is met een massa tropische, kleurrijke en zeer grote vissen en andere zeedieren. Toch is dit net iets anders dan die andere aquaria waar ik al geweest ben met toch wel enkele verrassend mooie dingen om te bekijken.

Daarna namen we weer de trolley om korter bij onze volgende halte te komen; het Science Museum... een beetje te vergelijken met Technopolis maar dan wel veel uitgebreider en met nog veel meer leuke dingen om actief te doen. Ook een leuke "electriciteitsshow" bekeken daar. Net als we het museum willen verlaten ontvangen we op onze gsm's waarschuwingen voor Flash Floods... dat bleek niet geheel onterecht want toen we het museum verlieten bleek de hemel open te barsten en viel het water met bakken uit de hemel. Op enkele minuten bleek onze ubertaxi ineens trouwens van 12 USD naar 20 USD gestegen te zijn door de vele mensen die de regen wilden ontvluchten. 

Annick wou nog even langs de Macy's waardoor we nog enkele uurtjes in de stad verbleven (ik met Luca naar een lokale bar) vooraleer we terug naar ons hotel trokken en in de buurt daarvan nog een lekker Aziatisch restaurant P.F. Chang's bezochten waar we lekkere loempia's en nasi goreng met kip aten. Daarna weer vroeg ons bedje in, of wat had je gedacht?

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan