Dag 20: di 25 juli 2017 (Niagara Falls - Waynsboro)

Door Hein Terweduwe - 26-07-2017 04:08

Over deze dag kunnen we heel erg kort zijn... dit was niet echt een meevaller, en dat net op Annick haar verjaardag. Maar dat wisten we deels vooraf. We moesten namelijk zowat 6,5 uur rijden over ongeveer 500 km bijna allemaal gewone wegen. De bedoeling was dat we toch deze tussenstop in Pennsylvania zouden maken zodat we Gettysburg nog konden verkennen, volgens Trip Advisor attractie nr 1 van deze staat. Maar het was al 4pm als we moe arriveerden in het Cobblestone Hotel hier en dus besloten we vanavond rustig het stadje Waynsboro te gaan verkennen en dan te bekijken of we morgen misschien toch ook nog eerst Gettysburg gaan doen of toch direkt naar Washington DC doorrijden.

Maar ons bezoekje aan Waynsboro zal ons vooral bijblijven omwille van de verpauperde buurt en de vervallen shops en restaurants hier. Blijkbaar is er wel genoeg geld voor het bouwen van een dozijn of wat kerken voor allerlei verschillende godsdienstaanhangers. Ook hier heerst, meer dan we in het Westen van de USA ervoeren, die indruk dat hier vooral veel Trump-adepten leven. Huizen met Amerikaanse vlaggen en banners, pick-ups die versierd worden met diezelfde vlaggen, veel harley-mensen die ons toch wel wat beangstigen. Ik kan me de KKK hier best levendig voorstellen maar hopelijk vergis ik mij daarin. Hier zie je ook overal shops waar wapens kunnen gekocht worden. Een dorpje dat we passeerden was gastheer voor de Championships van de National Rifle Association (NRA). Het moet wel gezegd... ze rijden allemaal ongelooflijk vaak hun gazonnetje af hier.

Maar goed, vandaag dus niet veel beleefd. Nog langs een Pizza-hut voor een middelmatige pizza die we in het hotel opaten en dan deze blog vervolledigen die ik een paar dagen niet had bijgewerkt wegens zeer slechte Wifi in de vorige hotels. Morgen gaat het verder naar Washington DC.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan