Dag 2: vr 7 juli 2017 (New York)

Door Hein Terweduwe - 08-07-2017 13:56

Voor vandaag had ik tickets besteld voor het 9/11 Memorial Museum in de ochtend en een bezoekje aan One World Observatory 's avonds. Tussendoor kan er dan geshopt worden in Soho.

Ook hier weer een valse start want overmoedig namen we al de verkeerde metro. Er bleken op dat spoor namelijk 2 verschillende lijnen te passeren en natuurlijk werd dit pas opgemerkt net voordat we Brooklyn Bridge overstaken. Gelukkig haddden we wat reserve ingebouwd waardoor we toch nog net op tijd aan de ingang van het museum stonden. Het hoeft niet gezegd dat je na het bezoek toch wel even stilletjes wordt van hetgeen inmiddels 16 jaar geleden op deze plek gebeurd is en welke chaos er toen geheerst moet hebben in deze wereldstad. Echt onwezenlijk toch. Ik denk wel dat we de goede keuze maakten om hier bij opening te reserveren voor een ticket want toen we 3 uur later naar buiten gingen was het hier precies een mierennest geworden. 

Na een lekkere lunch in Eataly (World Trade Center 4), zeer druk bezochte Italiaanse zaak met zeer verse niet-alledaagse ingrediënten, met de metro naar Soho waar we van 's middags tot zowat 7 uur 's avonds de ganse buurt verkend hebben, vooral op zoek naar winkels voor Luca (Stussy, Supreme, Stone Island) en mezelf. Bon, de kredietkaart is al deftig gebruikt.

's Avonds dan met de supersnelle lift naar de bovenste verdiepingen van One World Observatory, "tallest building of the Western hemisphere"  en momenteel 4de hoogste gebouw ter wereld. Daar krijg je na een korte film de mogelijkheid om de skyline van NY met een 360° zicht te bekijken. Werkelijk de moeite. Dit keer kozen we ervoor om dit 's avonds te doen zodat we ook de skylight by night eens zagen. 3 jaar geleden hadden we immers ook al Empire State Building gedaan bij dag. 

Het was zowat 11pm als we 's avonds weer bij ons hotel aankwamen. Nog even wat proviand ingeslagen en een snel McDonalds bezoek vooraleer we ons bedje opzochten. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan