Dag 8: do 13 juli 2017 (Boston)

Door Hein Terweduwe - 14-07-2017 04:38

Op onze laatste dag in Boston zou er normaal gezien weer een fiets gehuurd worden maar jammer genoeg is het weer vanmorgen gewoon veel te slecht. Maar onze te bezoeken plaatsen vandaag liggen te ver uit mekaar om te voet te doen. Bovendien blijkt plots de laptop niet meer op te laden waardoor we langs een Apple Store moeten. Na een beetje puzzelwerk besluiten we dan toch maar onze wagen uit de parkeergarage te halen en te hopen op het vinden van parkeerplaatsen in de buurt van onze stopplaatsen. 

Aan het Prudential Center kunnen we gelukkig een Apple Store bezoeken en dit combineren met alweer een uitzichtpunt over de stad Boston op de 50ste verdieping van de Prudential Tower: "Skywalk Observatory". Daar zie je nog beter de woningbouw van Boston die toch wel uniek is. Annick besluit daar wat te shoppen terwijl Luca en ikzelf een korte wandeling doen tot bij "Fenway Park" voor een gegidste tour die een uurtje duurt door het oudste nog bestaande baseballstadion in de USA dat de thuisbasis is van de Boston Red Sox. Je voelt dat hier nog echt veel historiek en nostalgie hangt. Echt wel een aanrader om eens te doen dankzij alle anekdotes die er tijdens deze rondleiding worden verteld, hoewel voor ons Europeanen al deze sterren uit het verleden toch vrij onbekend zijn. 

Daarna terug naar ons Annick en een italiaans restaurantbezoekje bij "Papa Razzi" waar al heel wat bekendheden over de vloer bleken gekomen te zijn. Wij vonden het best OK, maar we zijn dan ook wel wat gewoon op dit gebied. Bij terugkomst aan onze wagen blijkt er een oranje enveloppe achter ons raam te zitten met daarop het woord "Violation"... we hadden nochtans al in totaal in 3 keer zowat $15,- in die automaat gestoken maar waren pas 20 minuten na het verlopen van de meter terug aan onze wagen... wat ons dus nog eens een bijkomende online betaling heeft gekost van $26,- 's avonds. We hadden dus uiteindelijk misschien toch beter voor onze verplaatsingen een Ubertaxi genomen.

Van daaruit met de wagen door Cambridge en de Harvard University waar we geen tijd meer hadden om uit de wagen te stappen en dan verder naar het MIT-museum waar normaal tentoonstellingen van robotica en technologie zijn. We hadden net 8 quarters laten wisselen om in die parkeermeter daar te steken en begaven ons naar de ingang om daar te vernemen dat ze vandaag uitzonderlijk een uurtje eerder de deuren sloten... net op het uur dat wij daar arriveerden natuurlijk. Deze kunnen we dus niet van onze bucketlist schrappen jammer genoeg.

Dan maar terug naar ons hotelletje via Beacon Hill, een zeer mooie wijk voor de gefortuneerden van Boston. Annick wou toch ook nog een winkel in het centrum bezoeken en we hebben haar daar dus afgezet. Dat heeft ons dan in totaal wel nog een uurtje file gekost om terug vanuit het centrum naar ons hotel te geraken. Luca slaagde er ook in om me op 300 meter van ons hotel toch nog zodanig te navigeren dat we op een bepaald ogenblik terug op zowat 6 km van ons hotel verwijderd waren, maar goed.

's Avonds chinees gaan afhalen bij zelfde aziatisch restaurant waar we gisteren gegeten hadden en dan alweer vroeg slapen om morgenvroeg naar onze volgende bestemming te vertrekken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan