Dag 3: za 8 juli 2017 (New York)

Door Hein Terweduwe - 09-07-2017 01:39

Vandaag zijn we op ons gemakje opgestaan en richting Brooklyn Bridge vertrokken voor een dagje fietsen in Brooklyn. Daarvoor heb ik alweer enkele maanden geleden 3 fietsen gehuurd bij Brooklyn Bridge Bikes. Vlakbij eerst lekker ontbeten bij Denny's. 

Het is toch wel een ongelofelijk mooie ervaring om die Brooklyn Bridge te voet of met de fiets over te steken met die geweldige skyline van Manhattan op de achtergrond en de klassieke vorm van die brug. Maar wat een drukte! Echt een gevaar om hier met de fiets over te rijden. Bovendien was het vandaag enorm warm waardoor we toch wel enkele keren een tussenstop hebben moeten maken. 

Via het uitgestrekte en mooie Prospect Park en een bezoekje langs het immens grote Green-Wood Cemetery ging het terug naar Brooklyn Bridge waar we eigenlijk van plan waren net zoals 3 jaar geleden een pizza te gaan eten bij het wereldvermaarde Juliana's, maar gezien de drukte en de tijdelijke sluiting zijn we uiteindelijk bij Grimaldi's een pizza gaan eten die ook erg lekker was trouwens. 

Geen sinecure om terug op de Brooklyn Bridge te geraken... nog een laatste keer die helling op en dan in een rotvaart terug naar beneden waar de fiets weer werd ingeleverd. Een mooie en gelukkig droge dag gehad want het zag er gisteren maar vervaarlijk uit. 

Uiteraard is er nog veel meer te zien in New York maar we hadden 3 jaar geleden al de belangrijkste zaken gezien en nu beginnen we stilaan in te pakken voor onze trip naar het noorden. Morgenvroeg gaan we de huurwagen afhalen in Newark en staat er ons een redelijk lange trip van een 5-tal uren te wachten naar Cape Cod. Vanavond al een snelle selectie gemaakt van de foto's van onze eerste dagen hier en die meteen ook even geupload.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan