Dag 10: za 15 juli 2017 (Boothbay Harbor - Bar Harbor)

Door Hein Terweduwe - 16-07-2017 05:40

Vandaag zou het in principe een rustige dag worden. Een vrij korte trip van 188 km naar onze volgende bestemming nabij Acadia National Park.  Eerst nog even ontbeten in onze B&B waar we een praatje deden met de eigenares (ze baat de B&B al 17 jaar uit) en een Australische familie (die nu wel in China verbleven) die hier ook op doorreis waren. Het ontbijt was naar Amerikaanse normen wel OK, maar de appelbrood-combinatie viel niet zo in de smaak bij Luca en Annick. Er werd ook nog even contact opgenomen met Alamo, ons autoverhuurdbedrijf, om te dubbelchecken of ons tolweg-apparaat dat we bij hen aanschaften wel naar behoren werkt, want bij de 2 vorige tolplaatsen bleek er een foto van onze wagen genomen te worden en verscheen de boodschap dat we het service-center dienden te raadplegen. We werden echter gerustgesteld dat alles in orde zou zijn.

Geen tussenstops dit keer, Luca en Annick wilden liever onmiddellijk naar onze eindbestemming van de dag. Alleen een korte parkingstop nabij Fort Knox (niet die van het goud zo bleek) en de recent aangelegde Penobscot Narrows Bridge waar je bovenop het hoogste observatiepunt op een brug ter wereld zou hebben, al ken ik er zelf ook geen andere... maar goed. De autorit zelf was wel weer erg mooi met overal water rondom en die authentieke woningen hier.

We aten nog snel erg lekker in het stadje Ellsworth in "Finn's Irish Pub" (Tripadvisor weer met een terechte Nr 1 beoordeling): zowel de hamburger van Annick, de Fish & Chips van Luca als mijn salade met kip en steakreepjes waren geweldig. Van daaruit was het nog een 20 km tot ons hotelletje "Acadia Inn" nabij Bar Harbor.

's Avonds dan nog een kleine avondwandeling gedaan in het stadje zelf, ook weer een zeer druk bezochte havenplaats blijkt het. De foto's verduidelijken beter dan wat ik hier kan neerschrijven hoe mooi het hier wel is. Nog een XL-pizza met ons drieën verorberd bij Rosalee's pizzeria en even langs de supermarkt om wat extra proviand in te slaan voor onze picnic morgen in het Nationale Park Acadia. 

Voor het slapengaan nog even een Facetime-moment met Luna die het blijkbaar wel naar haar zin heeft op haar voorlaatste dag Dour. Toch missen we haar allemaal wel erg na een goede week vakantie. Het is net alsof we een stukje van onszelf thuisgelaten hebben en we missen ons maatje toch om deze prachtige ervaringen mee te delen.

 

  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan