New York en de terugreis

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 28-08-2022 18:01

Morgen is dus een paar dagen later geworden. Het is nu zondag, 28 augustus en we zijn alweer een paar dagen thuis. De jetlag weer te boven en dus nu het laatste bericht. 
Dinsdagavond heerlijk gegeten in West 35 street, vlakbij het hotel.  We eten bij het broertje van het restaurant van gisteravond. Was ook nu weer fantastisch en meer dan genoeg. We hebben een super gezellige avond gehad, niet te laat naar bed want we zijn toch wel een beetje moe. 
Woensdagmorgen, 24 augustus erg rustig aangedaan want we hoeven pas om 12.00 uur uit te checken. Tegen twaalven is iedereen klaar en we brengen de koffers naar de security, checken uit en nog even wandelen. Wacht het Empire State Building is om de hoek, laten we daar nog even kijken. Eerst nog even met de taxichauffeur geappt om zeker te zijn dat hij op tijd en op het juiste adres is. Alles onder controle volgens de chauffeur en hij is om 13.20 uur bij het hotel, wij opgetogen richting het Empire State Building.  Binnen bedachten we dat we ook nog kaartjes hadden voor het observatiedeck, hoewel een dag te laat toch maar richting de liften. Alles gaat goed en al snel staan we bij het laatste poortje. Wat nou, ding blijft op rood staan. De alleraardigste juffrouw van de controle verwijst ons naar de ticketbox. Na een hoop gepraat en gedoe blijkt dat we toch 5 geldige tickets hebben. 5 Zul je denken, ja dat komt door de upgrade van eergisteren en we Veere gratis kregen. 
Nou, dan blijf ik wel beneden en gaan jullie maar naar boven. Oké dat is dus besloten maar omdat de tickets op mijn telefoon staan moet ik de poortjes openen. Ineens krijg ik een lumineus idee en toen Johan als eerste door het poortje liep de alleraardigste juffrouw even de andere kant op keek drukte ik Lynde er direct achteraan. Zo, die was dus ook binnen. Hierna gingen Margien en Veere naar binnen. Veere direct en dicht tegen Margien aan. Dat mocht niet van goed oplettende en alleraardigste juffrouw. Nee natuurlijk niet, ik direct nog een ticket gescand en het poortje geopend zonder iemand erdoor te laten. Goed opgelost volgens de a... juffrouw. Hierna Paula door de controle en als laatste ikke😀

Jammer dat we niet zoveel tijd hebben want het is hier wel heel bijzonder, veel video's en foto's etc.  Het uitzicht is ook echt super. Na een te kort bezoek terug naar het hotel.

Precies op tijd een bericht van de chauffeur:"Ik sta tegenover het hotel". Nou mooi niet, niets te zien. Op mijn vraag of hij misschien toch weer voor het hotel West 37 street stond, kreeg ik een OEPS als antwoord en dat over 35 minuten aanwezig zou zijn.

Na 35 minuten was hij er ook en met de nodige verontschuldigingen werden we ingeladen en in een rustige rit naar Newark gebracht. Afscheid van de super aardige maar enigszins onnozele chauffeur genomen en heel vlotjes de bagage ingecheckt en door de security. 
Op het vliegveld nog een broodje gegeten en mensen kijken( blijft toch altijd leuk).

Het boarden ging ook mooi soepel en iets voor 18.00 uur plaatselijke tijd zaten we in het vliegtuig. Vertrek was 17.50 uur dus ietsje pietsje vertraging.

Ja raadt het al, dit werd wel wat langer.  Via de luidsprekers kregen we te horen dat er een dingetje met de airco en het navigatiesysteem was. Na een half uurtje weer een berichtje en dat alles opnieuw zou worden opgestart, dat gebeurde ook maar verder gebeurde er niets. Toen de captain achterin verscheen dachten we al dat dit serieus zou worden. Hij legde ons keurig uit dat het navigatiesysteem niet wilde opstarten en dat achterste deel van de airco (daar zaten wij) niet maximaal werkte. Een oplossing was nabij, graag nog wat geduld. Maar als we even benen wilden strekken dan kon dat buiten in de gate.  We moesten dan wel alles meenemen en niet te ver weggaan want als het probleem was opgelost zouden de deuren direct dichtgaan en direct vertrekken. Nou dat risico wilden we niet nemen, niemand trouwens, we bleven mooi zitten. Na een uurtje kwam de captain weer even gezellig buurten en hij vertelde dat het probleem nog niet geheel was opgelost. Hij vroeg ons of wij er bezwaar tegen zouden hebben om met een niet maximaal werkende airco te willen vliegen. Niemand had commentaar er werd unaniem besloten om dit ongemakje te accepteren. De crew was volgens de captain enorm ervaren en ze konden eventueel zonder navigatiesysteem de weg naar Amsterdam ook wel vinden. Daarna kwam nog iemand van United/care aan het woord en hij verzekerde ons dat de passagiers van rijen 40 t.m. 50 geldelijk zouden worden gecompenseerd. Applaus. Dit bleek achteraf een korting van $50 voor de eerstkomende vlucht binnen 1 jaar 😡

Kortom met een vertraging van ruim 4 uur toch en met een slecht werkende airco vertrokken richting Amsterdam. Lynde sliep heerlijk. Margien en Johan een hazenslaapje, de anderen klaarwakker. De vlucht ging uitermate snel en na 6.45 uur waren we in Amsterdam. 
Wat nu, ze hadden ons hier nog niet verwacht dus geen Gate vrij. Wachten, wachten en wachten. Ja hoor de deuren gaan open maar we staan midden op het vliegveld. We worden nu met bussen opgehaald en naar de aankomsthal gebracht. Via de grenscontrole, heel veel hokjes maar heel weinig bemand, wel lange rijen. Dus.........wachten. 
De bagage ligt op band 29, helemaal aan de andere kant. Via een soort opslagruimte met heel veel niet opgehaalde koffers kwamen we bij de bagageband aan. Gelukkig onze koffers zijn er. 
 

Taxi Dorenbos gebeld en zij hadden mijn e-mail van de vorige avond goed ontvangen en de chauffeur was op Schiphol. Via het bureau Sta??? werd de chauffeur opgeroepen en na 10 minuten zaten we in het taxibusje. De chauffeur bleek nu niet de broer van Max Verstappen te zijn maar zijn grootmoeder. We sukkelden in een mooi rustig tempo naar Pesse. 
 

Thuis ontvangen door twee luidruchtige en blije katten. Toen zo snel mogelijk in de auto's en Jody en Fiene halen. Twee hele blije, vermoeide en ruikende honden mee naar huis. Iedereen weer blij. 
 

Paula, Johan, Lynde en Veere met Fiene naar Groningen. 
 

Dit was ons Amerikaans avontuur, wat hebben we genoten, veel gezien en meegemaakt. Alle indrukken moeten natuurlijk nog indalen.

P, J, L EN V. ongelofelijk bedankt, geen gedoe en/of onvertogen woorden. In één woord SUPERRRRRR😍

Reacties

Liesbeth 28-08-2022 19:50 {{button-65938}}

Als totaal onbekende van jullie heb ik vanuit Nederland jullie reis gevolgd. Wat hebben jullie een mooie ervaringen opgedaan! Daar kunnen jullie levenslang met veel plezier op terugkijken. Succes met weer werken, school en wie weet, misschien in de toekomst nog een mooie reis?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan