Een dagje San Francisco

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 05-08-2022 04:07

Daar zijn we weer,

vandaag, 01 augustus, redelijk vroeg uit de veren. Johan en ondergetekende even de stad in om boodschappen te doen. Johan had op internet een redelijk grote supermarkt in de buurt gevonden. En ja hoor, glutenvrij brood aan getroffen. De nodige dingen ingeslagen en snel terug naar het hotel. Op beide kamers werd het ontbijt genuttigd en toen erop uit richting Fishermanswharf. Op advies van de conciërge van het hotel een dagkaart voor het O.V. gekocht. Met de cable-car helemaal naar Hyde and Beach. Prachtig wat een ervaring, met een hoop gerammel wordt de tram via een kabel de heuvel/berg opgetrokken. De passagiers zitten op de bankjes en hangen buiten op de tree-planken. Natuurlijk hingen Veere en Lynde aan de buitenkant en kreeg Margien een speciaal plekje op het achterdek om foto's te kunnen maken. 
Na veel gerammel en gepiep uiteindelijk aangekomen op/bij het bekende Fishermanswharf. Wat een gezellige boel daar, allemaal winkeltjes, barretjes en restaurants. Even wat inkopen gedaan in de souvenierswinkel en een wandeling gemaakt langs de Friscobay. We zouden toch fietsen huren en over de Golden Gate Bridge fietsen, nou dat hebben we dus gedaan. Respect voor de meiden en Johan, verslaglegger had een E-bike, Margien een sportfiets en de rest op twee tandems. Allemachtig wat hebben zij afgezien op de "buiten categorie" klimmen. Maar alle gekheid op een stokje, we hebben genoten en de wereld beroemde brug over gefietst. Natuurlijk prachtige opnames gemaakt van onze inspanningen en............. het gevangeniseiland Alcatraz. 
De fietstocht eindigde in het romantische Sauzelito. Allemaal leuke gekleurde huizen in koloniale stijl. Met de veerboot terug naar San Francisco.  Vlak langs Alcatraz gevaren, onbegrijpelijk dat daar drie mannen vanaf zijn ontsnapt. 
Helaas moesten we na het inleveren van de fietsen heeeeeel lang wachten tot de cable-car ons terug bracht naar het hotel. Voordat we naar het hotel gingen nog even wat gegeten bij de Burgerking. Het is vakantie dus toch maar gedaan, het blijft een vreemd etentje. Als je buiten bent heb je alweer honger. 
Op de hotelkamer aangekomen zoveel mogelijk alles ingepakt en gedoucht. Waarom?  Nou we halen morgen de campers op, spannend. 
Tot morgen

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan