NEW YORK deel 2

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 23-08-2022 23:57

Werkelijk heerlijk geslapen aan de voet van het Empire State Building. Vanmorgen eerst een egg,ham,chees sandwich gescoord. Lekker bakje koffie en thee bij het ontbijt en om 10.00 uur klaar voor vertrek.

Met de Hop on Hop off Red line naar Times Square en daar overgestapt op de Blue line, voor de Uptown tour. Onze eerste en enige stop Central Park West. Prachtig wat een enorm park en het viel ons direct weer op dat het zo stil is. Al na een kleine honderd meter in het park hoor je het straatlawaai van Manhattan niet meer. Wat nu wel op valt zijn de overkomende helicopters, nu hoor je pas wat voor herrie die veroorzaken. Via de turtle pool naar Strawberry field. De nodige plaatjes geschoten en de zang van een zogenaamde straatmuzikant doorstaan. Wandelend door het Central Park naar de Central Park avenue. Lekker ontspannen en niet al te snel. Onderweg mooi mensen kijken en besloten om te voet naar Rockefeller center te gaan. Een lange wandeling maar zeker de moeite waard. 
In het center aangekomen verwezen naar de tickets-office. Een heel vriendelijke mevrouw zette onze digitale tickets om in papieren tickets. Ze vroeg onder welk nummer we voor vandaag hadden gereserveerd. Even dom kijken, gaat mij natuurlijk moeiteloos af, en verontschuldigingen dat we dat echt wisten, regelde ze toch nog directe reserveringen. Als bonus kregen we ook nog de extra tour tickets 😀.

Met zoevende snelheid per lift naar de 176ste verdieping. Phoe,phoe, wat allemachtig hoog. Mooi ver van de rand af plaatjes geschoten en genoten van het overweldigende uitzicht. Met de roltrap nog een plateau hoger en daarna per trap nog hoger. Prachtige vergezichten maar wat nu, er zijn nog hogere gebouwen. We kunnen er eigenlijk geen genoeg van krijgen maar we moeten toch verder.

De bus is alweer gestopt dus wandelend terug naar het hotel (14 blocks).

Onderweg nog even wat proviand en drinken ingeslagen. In het hotel even relaxen, opfrissen en daarna uit eten. 
Morgen weten jullie waar we hebben gegeten.

 

Over morgen gesproken, een lange reisdag. Vertrek vanuit het hotel om 14.00 (20.00 uur), we vliegen om 17.50 ( 23.50 uur), ETA Donderdag, 25 augustus 2022 om 07.15 uur. 
 

Tot later

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan