Aangekomen Sequoia National Park

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 18-08-2022 01:05

Hallo,

Vandaag een prachtige en erg indrukwekkende rit van ruim 250 kilometer. Het was erg lang en recht. Dwars door de prairie maar later bochtig en hoog. ERG hoog. Met de welbekende plakhandjes en stoer kijken toch de rit volbracht.  Ondanks het soms onplezierige gevoel was het een prachtige rit. De camping is mooi en netjes, het sanitair bescheiden maar wel perfect voor elkaar.  
we wilden naar de grootste boom, de general Sherman. Deze staat echter aan de andere kant en omdat we al wat later op de camping waren, was dat volgens de super aardige eigenaar geen optie. De general Grant aan deze kant van het is de een na grootste en nog wel bereikbaar.  Dus met z'n allen in de camper en op stap maar weer. Bochtig, scherp en hoog maar we zijn er gekomen en hat was de spanning meer dan waard.

Wat een imposante bomen staat hier. De Grant is echt een bakbeest. Er lag ook nog een, jaren geleden, omgevallen reuzen boom en daar kon je in de lengte richting door heen lopen. We hebben van alles bekeken ook het visitors center aangedaan. Daar liepen we nog twee mannetjes herten tegen het lijf. 
 

Terug op de camping werd ons nog op het hart gedrukt dat we na zonsondergang toch echt moesten oppassen voor de beren. 
De volgende ochtend liet de eigenaar ons een foto zien van een mannetjes beer die 's avonds de afvalbakken aan het controleren was.  Een gigantisch beest.

Heerlijk geslapen trouwens en op tijd vertrokken richting Yosemite. 
 

Tot dan

Reacties

John en Bouwina 20-08-2022 18:25 {{button-65785}}

Ben dan toch benieuwd, hoe groot is die Grant dan?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan