Joshuatree National Park en naar Lake Havesu

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 09-08-2022 17:31

Vandaag vroeg uit de veren en om 09.00 uur in de voertuigen richting Joshuatree National Park. Na enig zoeken de ingang tot het park gevonden. Bij het binnenrijden waren we direct al onder de indruk van de omgeving en de temperatuur, Doormiddel van borden werden we gewezen op de aanwezigheid van Big Horn Sheep. Na eerst even te zijn gestopt,om de overweldigende natuur op ons in te laten werken, zijn we doorgereden naar het visitorscentre. Hier zat een een rancher met geel haar, een geweldig aardige vent en hij legde ons van alles uit. Zo zouden we de Big Horn sheep en nog vele andere diersoorten KUNNEN aantreffen. Op het lijstje stonden onder andere coyote, leguanen, schildpadden, roadrunners en nog meer. We hebben een prachtige tijd door gebracht in het park maar we hebben slechts 1 piepkleine hagedis gezien. 
De natuur daarentegen is werkelijk overweldigend en met geen pen te beschrijven.  De  o's en a's waren niet van de lucht, iedere twee driehonderd meter leek de natuur te veranderen. De Joshuatrees zijn een soort Yuka's maar dan wel wat groter, ook zijn er heel veel verschillende soorten cactussen. Ik zal wat foto's bijvoegen om jullie een impressie te geven. Het is niet mogelijk om goed te beschrijven hoe geweldig mooi het hier is.  Na ruim vier uur in het park te hebben doorgebracht zijn we doorgereden naar Lake Havesu.

We waren het park nog niet uit of er brak een geweldig noodweer los, de wegen liepen onder water en Johan zag nog een geweldig onweerinslag.  Gelukkig is ons niets overkomen en reden we weer richting mooi helder weer.  De rit ging door de Mohavewoestijn. Ruim 150 mijl door de woestijn, kaars rechte (Slechte) weg. Ondanks dat het alleen maar woestijn was, toch verschillende landschappen en best indrukwekkend maar op den duur best wel wat saai. Johan zag nog een coyote in een overkapping staan, de anderen helaas niet.

Zo'n 30 mijl voor het eindpunt verreden we ons maar googlemaps pakte de draad snel weer op en reden we op de andere oever van de Colorado-river richting ons eindpunt. Tot ongeveer 10 kilometer voor het eindpunt kwamen we aan bij de Parkerdam in de Colorado-river. Gesloten voor RV's, dus helemaal terug. Als geluk bij een ongeluk liepen hier Burros  in het wild.  Margien en ik wisten niet wat dat waren maar even verderop zagen we de eerste Burros, een soort ezeltje.  Hartstikke leuk/lief. We kwamen er nog verschillende tegen.

Aangekomen op de camping Islander rv resort werden we op twee ruime plekken direct aan het water geplaatst. Ook dit is een prachtig resort maar niet zo mooi als de vorige.  Eerst heeft de jeugd in het meer gezwommen en daarna nog in het zwembad. Margien en ik gingen alleen even douchen. Lekker gegegeten en daarna nog even borrelen en niet te laat naar bed. Oh ja, bijna vergeten het is hier enorm warm bijna heet. De airco's maken overuren, niet klagen natuurlijk want we wilden mooi weer.

Morgen niet al te laat weg want via Flagstaff, een stukje Route 66 naar de Grand Canyon.

Tot dan.

Reacties

Jeffrey, Leonie en Milou 09-08-2022 23:44 {{button-65362}}

Mooie verhalen! Benieuwd naar de Grand Canyon!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan