NEW YORK

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 23-08-2022 15:46

Maandag, 22 augustus 2022, de eerste van onze twee dagen New York. Bij onze buurman, het Empirestate Building, stop de Hop on Hop off. Om 10.00uur iedereen klaar en eropuit. Het duurt maar even en de eerste bus verschijnt. Op het bovendek gezeten genieten we per direct van het roerige Manhattan. Wat Margien &Leo opvalt, het is niet zo erg druk. Wel druk natuurlijk maar niet zoals we al een paar keer hebben meegemaakt. De eerste stop is bij Het 9/11 memorial.  Dit blijft toch wel erg indrukwekkend. Jammer dat het gaat regenen maar de regenponcho's van de bus helpen perfect. Paula verteld de meisjes uitgebreider over 9/11. Ze zijn duidelijk onder de indruk en bij de verhalen van Paula en Leo komen bij de volwassenen de verschrikkelijke beelden weer naar voren. Maar goed we gaan weer naar voren. Gekeken bij de boom op ground zero die alles heeft overleefd.  Bij het museum staat een rij van jewelste, overgeslagen dus. Het inmiddels gestopt met regenenen en de lucht breekt open. Na de nodige souveniertjes te hebben ingeslagen te voet naar en over de Brooklynbridge. Geweldig wat een ervaring. 
Daarna met de bus verder naar Batterypark. Daar ingescheept op de watertarief en een prachtig rondje New York harbor gedaan. Onder de Brooklynbridge door, langs Pier 15 en de skyline van Manhattan mooi fotograferen. Als hoogtepunt, vlak langs Miss Liberty. Kanonne wat is dat beeld groot en imposant. Veel,zeer veel plaatjes geschoten. Komen er ook nog drie chenook helicopters laag over en langs vliegen. 
Weer op de bus en de grote reis door Manhattan gaat verder. Wallstreet, Suprème Court, Little Italy, Chinatown, Soho en Tribeca. 
Op Broadway stappen we uit een gaan fantastisch eten in een soort Iersepub, buiten onder de overkapping. Echt super gezellig en fantastisch lekker Johan en Leo een NY-strip steak, de dames een dikke hamburger (Margien helemaal glutenvrij😀). Komt er ook nog een artiest optreden, repertoire van Frank Sinatra, heel toepasselijk.

Jammer we zijn te laat voor de bus, ze stoppen om 17.00 uur. Lopend, via Timesquare, naar het hotel. Moe maar wederom voldaan aangekomen. Afspraak, even douchen, relaxen, bakje koffie en daarna naar Timesquare.

Wat een drukte, wat een kleuren, wat een geluid, veel muziek en straatartiesten. Als laatste staan nog even te kijken bij jongens die heel goed salto's etc maken.  Op een gegeven moment pikken ze allerlei vrijwilligers uit het publiek. En ja hoor, Johan is de klus. Lynde vindt het maar niets, toch gaat het gebeuren. Johan werd in een rij geplaatst en na enige tijd en grappen maakte 1 van de jongens een salto over een van vier man waarin ook Johan gebukt stond. Leuk.

Terug naar het hotel. Daar nog even borrelen en slapen, morgen tweede dag Hop on Hop off.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan