Wat is Yosemite prachtig

Door Margien/Leo, Paula/Johan en Lynde/Veere - 19-08-2022 05:14

Donderdag, 18 augustus. 

Gisteravond zaten we heerlijk bij het kampvuur en plotseling zag Paula een beest. Goed kijken en bij lichten. Ja hoor, een stinkdier. Wat huppelen die beestjes grappig zeg. Het duurde niet lang of zijn moeder kwam ook even poolshoogte nemen en niet veel later de rest van de familie aan het speuren naar voedsel. Paula had 's middags wat noodles laten vallen, een traktatie. Wel op tijd naar bed want we wilden vandaag niet te laat naar Yosemite.


vanmorgen op tijd vertrokken, 10.30 uur. We hebben besloten om met een camper te gaan omdat we dan baas over onze eigen tijd zijn. Zo gezegd, zo gedaan en met de kleinste camper richting het nationale park. Na een paar kilometer beginnen de handjes alweer wat klam te worden. Bij de ingang van het park controle op de reservering en onze toegangspas, alles is correct dus we mogen doorrijden.  Ja, en dan begint het echte werk. Kletsnatte handen, klotsende oksel, stoer kijken en vooral niks zeggen. Potverdorie wat is het hier hoog, stijl en smal.  
Maar wel prachtig mooi. We hebben het mooiste weer van de wereld en we kunnen dus prachtig ver kijken.  Meermaals gestopt en genoten van de vergezichten, veel foto's genomen en natuurlijk proberen of we ook wat wild in beeld krijgen.  De gebruikelijke eekhoorns zijn weer talrijk aanwezig. Bij de Bridvail falls (of zoiets) ziet Paula plotseling een coyote of een vos. Even goed kijken en ja we zien hem allemaal.

Op een gegeven moment komen we in Yosemite valley en het terrein is mooi vlak, genieten dus. We gaan met de shuttlebus verder en stappen bij Mirrorlake uit en gaan te voet de berg op. Plotseling, ja daar is ie, echt we zien een bruine beer. Hij wandeld op z'n dooie akkertje door het bos en wij maar foto's maken. Plotseling slaat hij af richting rivier en foetsie is hij. Even verderop zien we een nog grotere beer, deze kuiert heerlijk langs de rivier.  Missie geslaagd we hebben Yogi gezien 😀.

Met de shuttle terug naar het visitors center en met de camper terug naar de camping. Daar lekker ploeteren in de rivier, eten klaar maken en opeten.  Weer een fantastische dag. Zodra we betere WiFi hebben zullen de foto's volgen.

Tot dan.

Reacties

John en Bouwina 20-08-2022 18:15 {{button-65783}}

Gaaf om die beesten in het echt te zien, gelukkig hebben jullie er mooie foto's van gemaakt zodat wij ook kunnen meegenieten 😁
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan