Dag 7: Las Vegas - Springdale, Zion NP - Woensdag 17 juli

Door Fam. Hagen, Nijmegen - 20-07-2019 04:31

Onze laatste dag in Las Vegas is aangebroken. We slapen uit tot een uurtje of 8, en Tijn en Noud zelfs tot een uurtje of 9. Wouter en Sjoerd gaan om 08:15 de deur al uit om wat broodjes te scoren in de dichtstbijzijnde supermarkt, en ik rommel alvast wat met de tassen en koffers om alles weer handzaam ingepakt te krijgen. Rond 09:15 ontbijten we weer gezellig aan onze eigen keukentafel. Zonder broodjes, want die zijn niet te vinden in deze buurt, alleen belegde sandwiches en koffiebroodjes - dus daar proberen de mannen er een paar van. Wat kunnen die Amerikanen slecht brood bakken zeg (en slecht koffiezetten:-)), we beginnen ons eigen brood van thuis inmiddels echt te missen. Ik red me prima met de grote emmers Griekse yoghurt, de notenmix en de blauwe bessen die ik steeds bij de Walmart insla, maar de jongens hebben al heel wat rare smaken brood geproefd. Na het ontbijt haalt Wouter een trolly op waar we alle koffers en tassen op puzzelen. Het lijkt wel een reizend circus inmiddels, maar alles kan mee gelukkig - inclusief alle mooie nieuwe polo's. Iets over half 11 wordt de auto beneden weer voorgereden door de valet-parking, en kunnen we Las Vegas achter ons laten - dag drukke, hete, knettergekke Glitter & Glamour-stad, wij gaan op naar Zion voor weer wat natuur-avontuur!

Via het Alles-Amerikaforum hadden we vernomen dat het omweggetje via het Valley of the Fire State Park zeer de moeite waard zou zijn, dus dat doen we. Niet veel later stoppen we al om de eerste foto's te maken, van rotsformaties die Beehives worden genoemd, bijenkorven. Gaaf! En de kleuren van de rotsen knallen er echt uit onder de blauwe lucht, na al dat woestijnlandschap in bleke tinten is hier alles opeens rood. Tijn en Sjoerd hebben nog geen zin in natuurschoon en blijven in de auto, maar Noud stapt mee uit met ons om deze natuurwonderen eens even te bekijken. Na de nodige foto's rijden we weer verder - de doorgaande route door dit park komt gewoon weer op de snelweg uit. Dit was even een leuke afwisseling tijdens de rit!

Na een poosje krijgen we toch wel weer trek, het is ook al rond 14:00 inmiddels. Gelukkig is een Walmart nooit ver weg in Amerika, dus daar stoppen we om voor Wouter en mij lekkere kant- en klare salades te halen, en voor de jongens verse ciabatta-achtige broodjes (ruiken raar maar smaken gelukkig wel goed, het enige soort brood dat ermee door kan tot nu toe, naast een baguette van Walmart) en wat aanvulling van de voorraad water en andersoortig drinken voor onderweg. We lunchen weer in de airco-auto op de parkeerplaats voor de Walmart, Noud maakt nog even een sanitaire stop bij de keurige Walmart-restrooms, en dan kunnen we weer verder.

Tegen 16:00 rijden we Springdage binnen - meteen ook veruit het leukste stadje dat we onderweg zijn tegengekomen. Prachtig bijgehouden tuinen, huizen goed in de verf, hier wordt blijkbaar genoeg verdiend om alles spic en span te houden - echt een leuk plaatsje. Veel winkels en souvenirtentjes, maar ook restaurants, bars, "hiking/canyoning-outfitters" (waar ze buitensportspul verhuren en verkopen), en een gezellige drukte. En dan zijn we ook bij ons hotel: SpringHill Suites by Marriott, Springdale Zion NP. Wat een beauty is dit! Het is nog heel nieuw, ligt echt prachtig met de roodachtige rotsen als achtergrond. En wat is het hier mooi groen allemaal - echt een enorm verschil na dat woestijnlandschap rond Las Vegas. Het hotel heeft ook een mooi zwembad, ruim, met lekker ligstoelen en een hottub erbij. We brengen onze spullen naar onze kamer, die de gebruikelijke indeling 2 queensizebedden en een slaapbank heeft. Als alles op zijn plek staat gaan we met z'n allen nog even lekker het zwembad in. Wouter krijgt nog een heerlijke hoofdmassage van Noud op het ligbed:-). Na deze verfrissende duik in de avondzon kleden we ons om, en bekijkt Wouter even welke restaurantjes een goede beoordeling krijgen op TripAdvisor. We besluiten die avond naar Oscar's Café te gaan, dat is vlakbij het hotel. Het is hier gezellig druk, dus we moeten even wachten. Na een minuut of 15 is er een tafeltje voor ons vijven. Wat heerlijk om hier weer een keer buiten te kunnen eten, zonder de hitte van Las Vegas.... we genieten er allemaal van dat dat hier kan! 

Oscar's Café heeft een menukaart met een vrolijke mix tussen typisch Amerikaanse gerechten, Mexicaanse opties maar ook Californische gezonde keuzes, zoals zoete aardappelfrites ipv gewone frites, en hamburgers zonder vlees maar met een gebakken portabello erop. Leuk! Wouter en ik kiezen ieder een heerlijke grote maaltijdsalade uit (shrimp on the green, en nog zo'n mooie naam), en de jongens nemen allemaal een lekkere Murder Burger:-), met nog wat tortillachips met guacamole en salsa vooraf. We hebben een leuke, vrolijke serveerster, en het eten is heerlijk, dus het is weer een geslaagde avond. 

Rond 22:00 zijn we weer terug in ons hotel, zodat de jongens nog even kunnen "unwinden" voor ze echt moeten gaan slapen. Wij gaan ook op tijd naar bed, want we voelen dat genachtbraak in LV en de moeheid door die hitte daar nog wel een beetje. Morgen gaan we Zion NP in, met de shuttlebus die recht voor ons hotel stopt. Het lijkt ons prachtig nu het hier zo groen blijk te zijn, met veel water en ook nog die rode rotsen. We hebben er zin in! 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan