Dag 1: San Francisco - We zijn van start! Donderdag 11 juli

Door Fam. Hagen, Nijmegen - 12-07-2019 05:06

Yes, het is zover, we zijn in San Francisco, op onze eerste echte vakantiedag! We hebben genoten van de leuke B&B Den Engel in Kortenberg bij Zaventemm (aanrader) waar we helaas wel wat laat aankwamen omdat we de autohuurvoucher thuis hadden laten liggen - met de internationale rijbewijzen. Gelukkig waren we pas bij Wijchen:-). Daarna is eigenlijk alles flitsend verlopen, van de reis via Londen tot en met de vlucht naar SF - de reis ging eigenlijk best snel voorbij door alle leuke films die we konden zien. Wel weinig tot niks geslapen, dus we zaten er behoorlijk doorheen toen we eindelijk door de douane heen waren en met de metro/airtrain naar ons hotel gereisd waren. Na een hartelijke ontvangst door Rae en een lekker hamburgermaaltje bij The Melt (gespecialiseerd in met kaas overbakken spul) verderop in Market Street voelden we ons weer een stuk beter, maar wel aan een dutje toe - om 22:00 lagen we er allemaal in.

Door de jetlag waren we alweer heel vroeg wakker, dus we zijn vanmorgen zeer op tijd met de streetcar naar Fishermans Wharf geboemeld, voor een lekker ontbijtje in de zon aan de haven. Daarna fietsen gehuurd bij Blazing Saddles, vlakbij de haven, en op naar de Golden Gate-brug en naar Sausalito aan de overkant! De brug was, zoals helaas bijna altijd, in mist gehuld, maar de tocht ernaartoe via het Golden Gate-park en de kustlijn was erg leuk. Er waren allerlei mooie soorten bomen en het rook ook heerlijk naar allerlei soorten kruidige gewassen, en meterslange bermen vol Suzanne's met de mooie ogen-plantjes:-) -erg leuk om te zien. Dat moois maakte het afzien tijdens de steile klimmetjes naar het begin van de brug wel wat draaglijker. Daarna al slalommend langs alle voetgangers en tegenliggers de burg over gefietst, waar je dus eigenlijk heel weinig van zag. Maar de beloning was een spectaculaire afdaling naar Sausalito, echt heerlijk downhill gesjeest met z'n allen (helmpjes op) op de bike-lane! En was is Sausalito een leuk stadje zeg - we dachten dat we de mediterrane kust misschien een beetje zouden missen deze vakantie, maar konden ons hart daar ophalen. Heerlijk met vis gelunchd bij The Barrel House, op het terras boven het water, en toen nog een rondje door het stadje gelopen, en de veerboot terug naar SF-haven genomen. Inmiddels begon het zonnetje goed warmer te worden, dus het was een heerlijk tochtje over het water in de zeebries. Alcatraz, het gevangeniseiland nog vanaf de veerboot bewonderd, maar het trok ons niet onze eerste vakantiedag op een gevangeniseiland door te brengen, dus een echt bezoek hebben wij overgeslagen. In plaats daarvan hebben we nog wat delen van SF doorkruisd op onze fietsen. Nadat we deze weer hadden ingeleverd een drankje genomen op een mooi zonnig terras, weer in de haven, en toen een mooie tocht met de kabeltram gemaakt over California Street via Nob Hill naar boven, en weer terug. We mochten er aan de buitenkant op de treeplanken aan "hangen" met de hele familie, vrij spectaculair. Grappig toch dat je voor fietsen een helm op moet maar wel aan die kabeltram mag stunt-hangen... ze gaan niet zo hard gelukkig, maar het is een leuke belevenis om er die steile straten die je uit films kent mee op te klimmen. Inmiddels zijn we met de streetcar, een soort klassieke tram uit de jaren '40 weer terug naar ons hotel op Market street gereden, want de jongens moesten nodig even "chillen" - en dus kon ik mooi even schrijven.

Vanavond willen we naar een gezellig/lekker Italiaans familierestaurant Il Franchino gaan in de Italiaanse wijk, en dan maar niet te laat naar bed want we hebben allemaal een beetje "dun" geslapen zou Arend vroeger gezegd hebben:-). We hebben vandaag tot nu toe echt volop genoten, prachtig zonnig weer, 24 graden zoiets, en een fantastische omgeving! (En al van meerdere, meestal ietsje oudere dames leuke opmerkingen of zelfs complimenten gekregen over onze boys.... vooral als ze zelf ook 3 zoons hebben - erg leuk om te horen - we zijn ook heel blij en dankbaar dat we hier allemaal samen zijn!)

Vervolg dag 1, het einde van de avond

Ik had voor onze 1e avond in SF een gezellig Italiaans familierestaurant in gedachten in het Little Italy van de stad, maar de jetleg hakte er zo hard in bij onze jongens dat we ze om 20:00 nog maar nauwelijks wakker en mee naar buiten kregen voor een hapje. Gelukkig vond Wouter via Tripadvisor nog snel een goed beoordeeld restaurantje in de buurt – Montesacro Pinseria Romana: één blok vanaf ons hotel richting het centrum, in een onooglijke zijstraat, met een bruine inrichting waar een blind paard  heel weinig schade aan zou kunnen richten, maar wat hebben we daar lekker gegeten… hun specialiteit waren geen pizza’s maar ovale pinsa’s, gemaakt van rijst/sojabloem, waardoor ze een stuk lichter te verteren zijn dan de gebruikelijke pizza. Perfect voor onze jetlagmaagjes. En wat een lekkere toppings (ik had een topping van kort gegrilde tonijn met avocado, komkommer en calabrese pepertjes)…net wat hipper dan normaal. Zeer geslaagd dus, al vielen we na afloop zo ongeveer van onze hoge krukken van moeheid. Snel terug naar het hotel voor weer een goed nachtje, met hopelijk deze keer wat langer slaap.

 

Reacties

Ilse Dibbets 12-07-2019 11:33 {{button-58232}}

Wat leuk om te lezen en zien en zo een beetje mee te beleven! Ik ga jullie volgen xxx

Cindy Wouters 12-07-2019 12:52 {{button-58236}}

Leuk! Leuk!
Laat ze maar komen die verhalen. En veel genieten met z'n allen jullie!
Ziet er nu al heel gaaf uit!

Wies 12-07-2019 15:06 {{button-58239}}

Leuk om te lezen, wat hebben jullie al veel gedaan! Goed dat je het opschrijft, wie schrijft die blijft en zo gaat het ook met levenservaringen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan