Dag 5: Death Valley NP - Las Vegas - Maandag 15 juli

Door Fam. Hagen, Nijmegen - 18-07-2019 07:15

Vanmorgen zijn Wouter, ik en Sjoerd het eerst wakker, we laten Noud en Tijn nog even lekker bijslapen. Sjoerd geniet van de goede wifi, en Wouter en ik pakken de koffers alvast weer in. Als de uitslapers ook wakker zijn gaan Wouter en de jongens eerst even naar het fitnesshonk en het zwembad om zich even uit te leven. Ik werk dit verslag even bij. Daarna gaan we naar het restaurant van het hotel voor een ontbijtje. Géén buffet of zoiets hier, dus we kiezen allemaal iets van de kaart, wat gelukkig best goed uitpakt. Toch zijn het geen sterkoks hier - vast ook wel lastig om goede spullen én goed personeel te krijgen zo middenin de desert... 

Om 10:30 worden we weer opgehaald door het hotelpersoneel en naar onze auto gebracht, en kunnen we op naar Zabriskie Point - het uitzichtpunt dat het mooist is bij zonsopgang of zonsondergang, maar je kunt niet alles hebben/plannen...:-). Het zal hier al wel lekker heet zijn. Het is maar 5 mijl rijden vanaf ons hotel, en we zijn blij dat we het niet overgeslagen hebben: een geweldig uitzicht over de hele "dodenvallei". Wouter vermoed dat de maffia uit Las Vegas hier wat ongewenst bewijs kwam dumpen als dat zo uitkomt - je kunt het je helemaal voorstellen als je dit decor zo in je opneemt! Er schijnen hier ook best wat films te zijn opgenomen. De kleuren zijn prachtig, dus we maken weer de nodige plaatjes. Het is niet zo superdruk, dus we kunnen overal goed bij. Maar we zijn blij als we de koele auto weer inkunnen.

Nu scheuren we in één keer door naar Las Vegas is het plan. We stoppen nog een keer bij een Walmart voor wat brood en drinken en voor mij een salade. Dit eten we op de parkeerplaats voor de supermarkt op in de auto met airco - met het beleg uit de koelbox en op de papieren bordjes die we eerder al hadden ingeslagen. Onze magen zijn wel aan wat rust toe na al dat uit-eten- en snackgeweld. En weer door, dwars door het woestijnlandschap naar "Sincity"!

Om een uur of 16:00 rijden we Las Vegas binnen, dit gaat soepeltjes ondanks dat het zo'n grote stad is. Ons hotel ligt net naast de beroemde Strip, en is een relatieve oase van rust omdat het zelf geen casino heeft, wat de meeste hotels hier wel hebben. Nu we er zo lekker op tijd zijn kunnen de jongens mooi nog even naar het zwembad, en installeren Wouter en ik ons in onze gezellige suite (woonkamer met slaapbank, twee slaapkamers, een keuken en twee badkamers:-)) op de 17e verdieping van het Marriott Springhillsuites hotel. Het is toch nog veel te heet om er op uit te gaan.... Ik werk nog even aan dit verslag met de goede wifi die we hier hebben. Pas rond een uur of 20:00 koelt het ietsje af, en gaan we frisgedoucht en omgekleed het avond/nachtleven van Las Vegas in. Het lopen in de hitte valt niet mee, maar we hebben wel lekker veel afleiding van alles wat we om ons heen zien glitteren en glanzen - WAT een drukte, muziek, licht en prikkels hier zeg. Erg leuk voor een paar daagjes, maar niet helemáál ons soort vertier, hahaha. Ik had uit het roadbook dat ik van een ander rondreizend stel had overgenomen allemaal informatie verzameld over wat er in de verschillende hotels aan de strip zoal te zien was. - maar dat interesseerde onze mannen eigenlijk helemaal niks. Wouter en ik hoeven ook niet persé al die hotellobbies met gekleurde glazen plafonds of ruimtes waar 9 boeings in zouden kunnen staan te zien, dus we beperken ons tot de fonteinenshow voor het Bellagio-hotel, en plaats van te gaan eten bij één van de highly overpriced restaurants in zo'n hotel verorberen we echt heerlijke pizzapunten bij Pin Up Pizza vlakbij het Planet Hollywood-hotel. (Die punten zijn zo groot als je onderarm - wat hier doorgaat voor een "slice", is dus in feite een completen pizza:-)). Hierdoor besparen we veel tijd, en kunnen we onze wandeling over de Strip voortzetten. We zijn op weg naar het Linq-hotel, waar een een ritje gaan maken in de Linq-High Roller, het grootste reuzenrad van de wereld. (Alles is groot, groter, grootst hier in LV:-)). Hier heb ik online al kaartjes voor gekocht en betaald. De jongens zijn zeer tevreden dat we de enorme rij in deze hitte kunnen skippen, en meteen door kunnen lopen naar de man met het scanapparaat - deze scant de barcodes op Wouters telefoon, en we zijn in het startgebouw! Bij de bar kopen we een lekker drankje voor tijdens de rit, en dan stappen we in de joekelgrote cabine. Deze schommelt echt nauwelijks, waardoor je rustig rondzoeft en uitgebreid van het nachtelijke uitzicht over Las Vegas kunt genieten - zonder hoogtevrees.

We genieten van het 360 graden uitzicht en het vertier dat je rondom de hotels kunt zien - enorm hoge torens met attracties erop, de verlichte "Eiffeltoren", de mooie zembaden met palmbomen, fonteinen- en lichtshows en advertentiefilmpjes voor shows die overal op enorme schermen draaien. De High Roller is echt superhoog, dus we torenen ver boven alles uit. Na ongeveer 30 min. staan we weer beneden en stappen we uit. De foto's die we bij het instappen voor een "green screen" (een speciaal scherm waarop je later via de computer iets kunt programmeren, in dit geval de High Roller bij zowel dag als nacht als achtergrond, met ons ervoor) gemaakt hebben zijn erg leuk geworden, dus die kopen we als souvenir!

Daarna moeten we natuurlijk nog terug.... we merken dat de hitte er echt inhakt, de jongens zijn redelijk afgedraaid, dus we wandelen in ongeveer een half uurtje terug naar het hotel. Onderweg verbaast vooral Noud zich over de schaarsgeklede dames die reclame maken voor één van de vele shows die je hier kunt bezoeken. Hij schat in dat het wel erg goed moet verdienen om zo in je "blote kont" op een stoep tussen al die mensen te willen gaan staan:-). Verder valt het ons op dat het erg schoon is, er ligt geen kauwgumpje of sigarettenpeukje op de grond, en je ziet ook nauwelijks vreemde sujetten rondhangen/zwerven. Wat daklozen betreft echt een flink verschil met San Francisco. Rond 23:00 duiken we onze bedden in in het heerlijk koele appartement. Tijn gaat op de slaapbank, Noud en Sjoerd gaan in het ene queensizebed, Wouter en ik in het andere op onze eigen slaapkamer. Heerlijk, al die ruimte! Morgen hebben we de hele dag nog in Las Vegas, en nog een nachtje voordat we weer verdergaan. Voor morgenochtend staat er een bezoekje aan de Gunstore Shooting range van Las Vegas op de planning:-)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan