Monterey – San Francisco

Door - 28-09-2016 05:14

27 september – Monterey – San Francisco

Vanmorgen gaat om 8 uur onze wekker in ons een na laatste hotel. Vandaag zetten we toch echt koers richting San Francisco om van daar uit woensdag terug te vliegen naar huis. Maar niet voordat we nog gaan genieten van onze laatste dag. Na het douchen, maken we ons klaar om te ontbijten en deze zit weer bij het hotel inbegrepen. Na het ontbijt starten we de laptop nog even op om alvast in te checken op onze vlucht en onze stoelen alvast te kiezen. Rond 9 uur stappen we in de auto om te gaan rijden naar San Francisco.

Onderweg zien we grote rookpluimen van de bosbrand nabij Santa Cruz. Wat kan je dit al van ver zien zeg. Ongelooflijk. Het is natuurlijk wel erg zonde voor het bos en de omgeving. Onderweg stoppen we ook nog en paar keer waaronder bij een vuurtoren. Ook stoppen we nog een keer om koffie te drinken met een muffin bij de Starbucks. Hier wisselen we ook meteen van bestuurder omdat het nog een uurtje naar San Francisco is. Onderweg langs de kust is het regelmatig mistig en bereiken we temperaturen van 13 graden. Dit terwijl het landinwaarts dan wel weer helder en mooi lijkt. We rijden nu eerst naar Lombard Street in San Francisco. Jawel, we gaan het meest bochtige steile straatje nog een keer rijden maar nu mag Ellen hem rijden. Ook filmen we deze weer en worden we ook gefilmd en op de foto gezet door alle andere toeristen hier. Hierna besluiten we om nog een keer naar de Golden Gate Bridge te gaan. We hebben al gezien dat deze grotendeels in de mist gehuld is en zijn dan ook blij dat we hem de eerste dag in San Francisco ook helder gezien hebben. Dit is soms echt een uitzondering. Hier gaan we eerst de toiletten bezoeken en besluiten daarna om maar de lange broeken aan te doen en de dichte schoenen. Ook hier is het namelijk nog erg fris en vooral mistig. Ook de vesten worden nog een keer uit de auto gepakt. We lopen nog wat rond op en in de buurt van de brug om daarna nog af te sluiten met een hotdog.

Hierna besluiten we om langzaam naar het hotel voor onze laatste overnachting te rijden. Hier komen na wat filerijden en spits drukte rond 4 uur aan. Na het uitladen en opruimen van de auto besluiten we om deze alvast in te gaan leveren zodat we dit morgenvroeg niet meer hoeven te doen. Het duurt ongeveer tien minuten voor we bij het inleverpunt zijn. Hier wordt hij even kort nagekeken en vragen ze om alle instellingen te resetten en terug te zetten en in de Amerikaanse eenheden ( mijlen, Fahrenheit etc. ). Wij noteren nog even snel de totaalstanden van de vakantie. Vandaag hebben we 260 kilometer in 5 uur afgelegd en in de hele vakantie hebben we een totaal van 6053.4 kilometer gereden en totaal heeft de motor 99 uur en 13 minuten gedraaid. Hierna is het toch echt tijd om de auto die ons ruim 3 weken vergezeld heeft achter te laten. Het inleveren ging overigens sneller dan verwacht en dus lopen we al vrij snel naar het treintje wat ons naar de terminals brengt. Deze rijdt gratis op het vliegveld en is een soort monorail. We stappen uit bij terminal 1 waar we wachten op de hotelshuttle die ons terug zal brengen naar het hotel.

In het hotel gaan we de spullen uitzoeken en nog wat dingen opruimen. De koffers en tassen worden grotendeels weer netjes ingepakt en klaargezet voor morgenvroeg. Rond 19 uur gaan we eten bij een tentje wat bij het hotel zit. We eten hier allebei iets gehakt hamburger achtigs met een amber ale biertje. Een laatste Amerikaanse maaltijd is het zeker want het vlees heeft zeker het Amerikaanse formaat. Na het eten relaxen we nog wat in de hotelkamer en zullen we niet te laat gaan slapen, vannacht zullen we immers midden in de nacht naar het vliegveld moeten.

Reacties

dinie 28-09-2016 15:00 {{button-43084}}

een hele fijne terug naar nederland zie jullie zaterdag xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan