Tusyuan – Lake Havasu via Route 66

Door - 22-09-2016 05:35

21 september – Tusyuan – Lake Havasu via Route 66

Vanmorgen vroeg de wekker, we hebben een lange afstand voor de boeg en willen niet de snelste route rijden. Na even snel gedoucht te hebben gaan we uitchecken en nog even kort naar het Grand Canyon NP. Hier kopen we nog even een klein souvenirtje wat we bij elk park gekocht hebben en nemen we een simpel ontbijtje. Na het ontbijt stappen we in de auto. René had gisteravond al uitgezocht op welke plekken we op de route van vandaag gebruik konden maken van de oude Route 66, de historische snelweg van Chicago naar Los Angeles.

Tijdens onze rit brengt ons als eerste via de Interstate 40, welke grotendeels over de voormalige route van de Route 66 loopt. Op deze snelweg nemen we als eerst de afrit bij het dorpje Ash Fork, in dit dorp krijgen wij de eerste glimpen mee van de voormalige snelweg, in wat nu een slaperig dorpje vlak naast de Interstate is. Enkel wat oude reclame borden en een voor het dorp erg brede hoofdstraat doen nog aan de geschiedenis denken. Na dit korte uitstapje gaan we snel weer de snelweg op om er 15 mile verderop weer af te gaan bij Crookton Road. Vanaf dit punt zullen wij zover als mogelijk via de Route 66 gaan rijden. De eerste kilometers is het een lege verlaten weg, een enkele toerist komen wij nog tegen. Dit gaat door Seligman, in dit dorp ademt nog alles de Route 66, overal zijn nog de authentieke reclame borden, tankstations en auto’s uit lang vervlogen tijden te zien. Dit dorp draait echt nog op de (toeristen op de) Route 66. Na hier even rondgekeken te hebben rijden we weer verder over de Route 66. De weg wordt hier na Seligman duidelijk iets drukker met nog meer toeristen. Wat ons wel gelijk opvalt is dat, behoudens Seligman, heel veel dorpen en gebouwen langs de route zijn verlaten en vervallen. Dit beeld houdt aan tot vlak voor Kingman, een wat grotere stad in de omgeving alwaar de Route 66 zijn vervanger (Interstate 40) kruist.

In Kingman besluiten we te gaan eten, en geheel in Route 66 stijl doen wij dit in een All American Dinner, in een zaak waar Marilyn Monroe en Elvis nog altijd aanwezig zijn eten wij onze Burger en Hotdog terwijl wij uitkijken op het drukke verkeer over de Route 66 en de kilometers lange treinen op het spoor erachter. Na de lunch steken we even de weg over om het museum te bezoeken. Dit vonden wij alleen iets te duur om er voor dit onderwerp voor te betalen en dus besloten we weer verder te rijden.

Na Kingman is de Route 66 echt helemaal verlaten. Hier veranderd het karakter van de weg ook duidelijk, waar het eerste een brede autoweg was wordt het nu een smalle bergweg met ook veel slechter asfalt. Langzaam maar zeker kronkelen we over de bergweg tot we in Oatman komen, in dit oude western stadje lopen de ezels en toeristen (what’s the differance) los over straat tussen de in western stijl opgebouwde gebouwen. Wij besluiten dat we het vanuit de auto al wel gezien hebben en besluiten dan ook om de laatste mijlen van vandaag af te gaan leggen. Het eerste stuk blijft het bij het kronkelige bergweggetje waarmee wij ook in Oatman gekomen zijn, maar naarmate we bij het einde komen wordt de weg wat breder en ruimer. Hierna gaan we via de Interstate en de autoweg naar Lake Havasu waar we vanavond slapen.

Nadat we ingecheckt zijn hebben we behoefte om even onze benen te strekken. We besluiten dan ook naar het tegenovergelegen statepark te gaan. Hier lopen we over de enige aanwezige trail en besluiten dan af te steken naar ons hotel. In het hotel gaan we nog even kort in de Spa (Jacuzzi) en relaxen we nog even in onze kamer voor we gaan eten.

Voor het eten besluiten we nog even naar de London Bridge te gaan. Een brug welke door een lokale ondernemer in Londen is gekocht en steen voor steen hier naar toe is verplaatst en weer opnieuw is opgebouwd. Erg bijzonder om te zien. Ook leuk zijn de Engelse huisjes welke er omheen zijn gebouwd. Hierna rijden we weer terug naar het hotel om achter het hotel bij een Italiaan te eten. Heerlijke ravioli en lasagne gehad en hierna nog weer even relaxen op de kamer voor het slapen gaan.

Reacties

Finie 22-09-2016 21:52 {{button-42939}}

Mooi verhaal het loopt bijna naar het einde nog veel plezier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan