Thousand Palms - Los Angeles

Door - 24-09-2016 07:35

23 september – Thousand Palms – Los Angeles
Vanmorgen worden we rond half 7, 7 uur wakker uit ons zelf. Het waait nog stevig buiten maar het zand is wel een beetje uit de storm (gelukkig). Na nog even lekker in bed gelegen te hebben besluiten we in te gaan pakken en dan met de auto naar de receptie te gaan. Hier kunnen we gebruik maken van een zeer eenvoudig ontbijt. En hier nemen we dan ook koffie & Jus d’orange met een muffin achtig iets en een Deens achtig iets ( beetje appelstrudel achtig ). Na het ontbijt gaan we richting Los Angeles rijden. Rond half 10 stoppen we nog bij Hobby Lobby. Dit is een hobbywinkel met allerlei spullen op vele hobbygebieden, van kerst tot modeltreinbouw, en van houtkunst tot schilderkunst. Ellen koopt hier nog 1 artikel voor de uitbreiding van de hobby met jawel ook nog een kortingsbon van 40%, we blijven Hollanders immers. Hierna zoeken we de Starbucks die dichtbij zit op voor onze cafeïne shot. Hierna stellen we de tomtom in en nadat we de wegwerkzaamheden ontweken hebben en weer op de snelweg zitten hoeven we nog maar een klein uurtje te rijden tot dat we bij Griffith observatory zijn. Griffith is een planetarium en hier lieten ze ook allerlei onderdelen in een tentoonstelling zien wat te maken had met de aarde, het melkwegstelsel en verschillende onderdelen daarvan. Ook hadden we vanaf Griffith een heel mooi wijds uitzicht over de stad Los Angeles, Hollywood (sign) en Beverly Hills. 
We waren hier rond half 12 en toen we weggingen om half 1 waren we blij dat we zo op tijd waren, hierna stond het rijen dik in de file om te parkeren. Wij kwamen er bij Griffith observatory pas achter dat deze om 12 uur open ging. Dus wij hadden best wel veel geluk met parkeren enz.

Hierna rijden we richting Hollywood. De letters op de berg hebben we inmiddels al kunnen bewonderen en op de foto gezet. In Hollywood lopen we over de walk of fame met allerlei ( & heel veel ) sterren die er een ster in het voetpad hebben liggen. Hier lopen we aan beide kanten van de weg een stuk over en nuttigen we ook nog een keer een lunch. Na nog even wat rondgekeken te hebben en bezaaid te zijn met aanbiedingen en vragen of we interesse hebben in een tour pakken we de auto. We besluiten om grote huizen te gaan kijken rondom de Rodeo Drive. Hier staan inderdaad een paar grote huizen maar vooral grote, grotere en nog grotere heggen/muren en hekken om de huizen heen. Wel grappig en apart om een keer te zien. Na dit bewonderd te hebben gaan we een half uur in de spits rijden over de Santa Monica Boulevard. Het laatste stukje van de route 66. Deze rijden we helemaal af tot de Santa Monica Pier en hierop kunnen we de auto ook nog parkeren. We maken wat foto’s bij het eindsein van de route 66 en lopen een rondje over de pier. Na de pier bekeken te hebben en de bijbehorende kermis gaan we aan beide kanten van de pier over het strand een rondje lopen. Hierna is het tijd om een hapje te eten. 


Dit doen we bij een restaurantje met een balkon zodat we uitzicht hebben op de ondergaande zon in de zee. Onder het eten maken we diverse foto’s van de zonsondergang en hierin zijn we niet de enigen. Een mooi plekje op een goed tijdstip zullen we maar zeggen. Na het eten brengen we even wat spullen de auto en kopen we een kaartje voor de roller coaster. Na 4 beurten gewacht te hebben kunnen we ook nog eens voorin zitten en de rit filmen. De achtbaan doet iedere keer 2 ritjes voor 1 entree kaartje. We hebben dus waar voor ons geld. Hierna maken we nog wat foto’s, kopen nog wat voor de souvenir verzameling en gaan we terug naar de auto. Nu is het nog een half uurtje rijden als we de pier af zijn naar het hotel. Deze bevindt zich vlak bij het vliegvel van Los Angeles. Het is een prima hotel waar we ons wel kunnen vertoeven denken we. 

Reacties

Finie 24-09-2016 13:31 {{button-42980}}

En al een wereld ster geworden ,fijn dat jullie het maar je zin hebben🐄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan