Las Vegas en Hooverdam

Door - 13-09-2016 06:34

11 september 2016 – Las Vegas en Hooverdam

Vanmorgen eens heerlijk proberen uit te slapen, rond een uur of 9 wakker en vervolgens rustig gaan ontbijten. In ons hotel betekend dat 2 verdiepingen omlaag naar de Starbucks om aldaar voor $9 per persoon te mogen uitgeven. Na het ontbijt besloten om nog even een kort stukje over de strip te lopen. De buren van het Venetian waren dit keer de bestemming. Waar de winkels gister net dicht waren konden we hier vandaag uitgebreid terecht. Niet dat we dit gedaan hebben, dit gaat onze portemonnee toch echt flink te buiten anders. (Gucci, Dolce & Gabana, Prada, Dior enz…) Wel uitgebreid even de Italiaanse architectuur en zingende gondolavaarders bewonderd. Na het Venetian even de weg overgestoken en geconcludeerd dat we om 8 of 9 uur ’s avonds nog even bij de mirage langs moesten.

Hierna begon het tijd te worden om langzaam weer naar het hotel te gaan. Om 1 uur werden we opgehaald voor een excursie welke we in Nederland al geboekt hadden. De trip ging naar de Hooverdam, een grote stuwdam welke in de jaren 1930 gebouwd is als werkverschaffing in tijden van recessie. Erg indrukwekkend om te zien hoe het gebouwd is en hoe de interne werking is. Dit alles ook nog eens gelegen in een erg mooie omgeving. Op de terugweg naar Vegas nog bij het nationale symbooldier van Nevada gestopt, een big horn sheep.

Eenmaal terug in Vegas, na de tas gedropt te hebben, besloten de bus te pakken naar het oude stadscentrum van Vegas, Fremont Street genaamd. Waar op de strip alles redelijk groots en relatief ver uit elkaar ligt zitten de casino’s en hotels hier echt aan elkaar gebouwd. Na Fremont Street eenmaal afgelopen te hebben hoorden we in de verte een schotse drumband aankomen. Vlakbij ons werd ondertussen door de politie op een pleintje ruimte gemaakt. De drumband kwam aanlopen en voor we het wisten zaten we midden in een herdenking van 9/11, de aanslagen op het world trade center in New York. Nadat de drumband was aangekomen werd er een minuut stilte in acht genomen waarna het volkslied werd gezongen. Hierna gingen over heel Fremont Street alle lampen uit en werd er op het grote scherm welke de gehele straat overkapt een heel indrukwekkend filmpje getoond met daar overheen een heel toepasselijke muziek. Al met al een heel indrukwekkend moment waarbij we echt blij waren dat we precies op dit moment op deze plek waren. Na de herdenking de rest van Fremont Street over gelopen en vervolgens de expres bus terug naar de strip gepakt waar we bij de grote gele M maar een hapje zijn gaan eten.

Na het eten was het inmiddels kwart voor 9, tijd om naar de Mirage te gaan. 2 a 3x per dag heeft de Mirage buiten een show waarbij het rustige watervallen landschap wordt omgetoverd in een vuurspuwend monster van een vulkaan. Een erg gave show wat zeker een aanrader is. Wel maakt dit de toch al hoge temperaturen in de woestijn nog iets verder doen oplopen. Hierna zijn we verder de strip over gaan lopen. Allereerst wouden we de fonteinen van het Bellagio nog een keer zien, ditmaal nu het donker geworden is. Dit was mogelijk nog mooier dan de eerste keer, sowieso is de muziek, en dus de bijbehorende licht en watershow elke keer anders, maar zo in het donker komt hij echt volledig tot zijn recht. Na deze show zijn we weer in de expres bus gestapt, helemaal naar het andere eind van de strip. Hier staat het welcome to Las Vegas sign. Hier even wat fotootjes gemaakt om vervolgens weer terug te gaan naar het Bellagio, om hier nog 2 shows van de fonteinen te bekijken. Hierna zijn we rustig naar het hotel gegaan om daar nog een afzakkertje te nemen. Morgen verlaten we Vegas helaas weer en gaan we de woestijn en natuur weer in.

Reacties

Finie 13-09-2016 08:39 {{button-42635}}

Mooie verhaal zo te horen naar jullie zin 💋

dinie 13-09-2016 21:08 {{button-42656}}

Eindelijk Rene ook eens een kleintje vergeleken bij die boom haha
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan