San Fransisco -El Portal

Door - 09-09-2016 06:48

Vandaag gaat om 8 uur onze wekker, na het douchen, gaan we wat dingen inpakken en daarna ontbijten. Na het ontbijt gaan we de rest van de spullen inpakken om dan naar de autoverhuur te lopen. Deze zit 2.5 blokken verderop, helaas zijn dit wel blokken heuvel opwaarts maar in ons eigen tempo komen we er. Eenmaal bij de autoverhuur staat er al een rij. Dit wordt even wachten. In de rij bedenkt Ellen zich dat haar rijbewijs nog in het hotel ligt. Na overleg gaat Ellen terug, de weg naar beneden gaat toch sneller dan naar boven. Maar goed, inmiddels is René nog maar 3 plekjes naar voren geschoven in de rij dus Ellen had alle tijd. Eenmaal bij de balie moeten we nog wat gegevens achterlaten en dan kunnen we onze auto in ontvangst nemen.

We krijgen een Chrysler 200 en René gaat er als eerste in rijden. Hij is ten slotte een automaat gewend en dat is nu wel heel fijn ook in de grote stad. We parkeren de auto bij het hotel op de laad/los plek en na het inladen en uitchecken, gaan we richting Lombard Street. Dit straatje is redelijk steil en heeft veel bochten. Hier gaat René naar beneden rijden, we filmen ondertussen ook, zodat we later de rijkunsten terug kunnen kijken.

 

Na deze straat gaan we op zoek naar de highway zodat we richting Yosemite kunnen gaan rijden. Dit zal een paar uur in beslag gaan nemen. We rijden een mooie route naar Yosemite en komen daar rond een uur of 16.00 het park binnen. We hebben onderweg nog wat inkopen gedaan bij een supermarktje en een kleine lunchpauze gehouden bij de MacDonalds. Eenmaal binnen de poorten van Yosemite gaan we richting Yosemite Valley. Onderweg stoppen we een paar keer om foto’s te maken van onder meer de Half Dome en El Capitain. Dit zijn 2 bergen die je ziet in Yosemite en ook op diverse plekken.

In Yosemite Valley bekijken we nog even het winkeltje en willen we eigenlijk naar het visitor center maar deze is al dicht. Morgen maar weer even deze kant op. We besluiten om nog even een ijsje te kopen in de winkel en gaan daarna naar ons hotel in El Portal. Hier zijn we rond half 7. Na het inchecken en het bekijken van de kamer gaan we richting de pizzeria. Hier bestellen we een lekkere grote pizza met van alles erop en eraan.  Na het eten gaan we nog even het bubbelbad uittesten. Weer terug in de hotelkamer bekijken we even wat we morgen willen gaan doen en daarna besluiten we om te gaan slapen. Vandaag hebben we een totaal van 350 kilometer gereden. Een flinke 1e dag dus. Oh ja hebben jullie al gehoord van de toeter die op de auto zit? Nou wij horen hem elke keer dat onze auto op slot gedaan wordt. Dit hebben alle andere auto’s overigens ook.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan