Zion NP – Bryce Canyon NP

Door - 14-09-2016 05:52

13 september 2016, Zion NP – Bryce Canyon NP

Vandaag vroeg de wekker, rond 7 uur eruit. Na even snel ontbeten te hebben met de gister gekochte broodjes gaan we gelijk na het uitchecken met de auto richting het visitors center. Thuis in de reisgidsen en via Youtube hadden we ons al een beetje georiënteerd op de Angels Landing Trail in dit park, een lastige trail maar volgens de beschrijvingen zeker de moeite waard. Ook de medewerker in de supermarkt gaf aan dat dit zijn favoriete trail was, een welke we zeker moesten gaan doen. Via het volgende filmpje een korte indruk van deze trail: https://www.youtube.com/watch?v=3oKx56Gqqa4

Eenmaal in het park en bij de juiste bushalte (het is een autovrij park) uitgestapt begint het lange klimmen via vele switchbacks (haarspeldbochten) komen we aan bij het punt genaamd Scouts Lookout. Hier zie je iedereen zich opladen voor de klim welke gaat komen, nog even een laatste slok water en dan door naar boven. Via een smalle bergkam, begeleid door kettingen in de muur, klimmen we langzaam maar zeker naar de Angels Landing. Af en toe nemen we even rust om van het indrukwekkende uitzicht te genieten. Diep onder ons in de afgrond is het prachtige landschap van de Zion Canyon te zien. Eenmaal boven wordt dit uitzicht helemaal compleet wanneer we 360 graden rond kunnen kijken. Na een kwartiertje van het uitzicht genoten te hebben en bijgekomen te zijn van de klimtocht beginnen we langzaam maar zeker aan de terugweg, dit via de zelfde route als de heenweg. Na 3,5 uur wandelen komen we weer veilig aan bij de bushalte.

Vanaf deze halte pakken we de bus naar het eind van de Canyon, hier besluiten we om nog even een korte wandeling te maken naar het riviertje om te proberen een glimp op te vangen van The Narrows. Dit is een stuk van de Canyon wat een stuk smaller is en nog bijna geheel onderwater staat. Helaas was om hier te komen ook een stuk wadend door het water nodig, iets waar wij niet echt de juiste schoenen voor bij ons hadden en ook niet de energie meer voor konden opbrengen. Hierom besloten weer rustig terug te lopen en de bus naar de auto terug te nemen.

Met de auto zetten we nu koers naar het volgende Nationale Park, namelijk die van Bryce Canyon. Onderweg hiernaartoe slaat het weer helaas wat om, waar de afgelopen week elke dag stralende zon met een blauwe lucht en 30-45 graden was begon het nu voor het eerst onze vakantie zowaar te regenen. Ook de temperatuur zakte flink, met als koudste 11 graden op de thermometer. Gelukkig werd het na de bui wel weer wat warmer, en is het nu een graad of 20. Eenmaal bij Bryce aangekomen checken we in in ons hotel. Na een korte duik in het zwembad maken we ons klaar voor het eten.

We besluiten om naar de overkant van de weg te gaan. Hier zit een Barn en Grill, alwaar ook een Cowboy Entertainment show wordt gegeven. Dit is wel erg leuk om een keer mee te maken, voor het eten kwam dit neer op een paar korte demonstraties met een lasso en met de zweep. Na het eten werd er door een 5 koppige band een aantal bekende en minder bekende western/country nummers gespeeld. Na het eten de weg weer over gestoken naar het hotel.

Reacties

Finie 14-09-2016 11:48 {{button-42670}}

Ook weer de gelezen mooi verhaal😊🌞 en we hebben hier tropische warmte
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan