Tusyan ( Grand Canyon NP )

Door - 22-09-2016 02:56

Als we vanmorgen om 8 uur de gordijnen openen zien we dat het regent. Helaas denken we, maar dit mag de pret niet drukken. We gaan ontbijten bij Mc Donalds omdat dit zowat de buurman is en er geen ontbijt bij het hotel inbegrepen is. Na dit ontbijt pakken we de bus het park in. Hier stappen we over op de bus die het centrum door gaat. Deze brengt ons bij de bus die we hebben moeten. We willen vandaag namelijk naar een stuk waar je wederom niet zelf met de auto mag komen. Eenmaal in deze bus stoppen we bij het eerste uitkijkpunt Trailview overlook. Hier zien we tussen de wolken door een beetje van de Grand Canyon. Hier hebben we ook zicht op de trails die de canyon ingaan. Wij hebben hier ook mensen naar beneden en omhoog zien lopen.

Vanwege het weer hebben wij maar besloten om ons hier niet bij aan te sluiten. Inmiddels regent het nog steeds en zijn we blij met onze jassen. We zijn overigens niet de enige die de bus uit stappen en er zijn dus meer ( gekke) mensen zoals wij die ook even in de regen lopen. Nadat we uitgekeken zijn wachten we op de volgende bus, de bussen rijden af en aan met zo’n 10-15 minuten tussen elke bus. Nadat we in de bus zijn gestapt stappen we uit bij Powell Point en lopen we naar Hopi Point, jawel in de regen. De wandeling bedraagt een halve kilometer. Bij Hopi Point kunnen we weer op de bus stappen naar de volgende plek waar we uit willen stappen. Ditmaal stappen we uit bij Pima Point en ook hier kijken we weer een beetje rond. Hier besluiten we (ondanks dat het nog steeds regent ) om 1 mijl ( 1.7 kilometer ) te lopen naar het volgende punt en tevens het eindpunt. Dit heet Hermits rest. Hier willen we eigenlijk een koffietje gaan drinken om op te warmen maar omdat dit in de buitenlucht moet besluiten we toch maar de bus te pakken.

Deze sluit achter ons de deuren dus we zijn net op tijd. Hier horen we ook dat het vandaag blijft regenen aldus de buschauffeuse. We gaan terug naar het beginpunt van deze bus en als we uitstappen, zien we net een serie paarden/ezels ( we weten niet goed wat het waren ) bepakt oversteken om de canyon in te gaan. Hierna nemen we de bus terug naar Market plaza. Hier besluiten we om te gaan lunchen daar het al half 1 is. Hier warmen we ook een beetje op en na de lunch gaan we naar het visitor center. Hier zien we ook op de lokale buienradar dat het flink blijft regenen en krijgen we te horen dat we midden in de monsoon zitten. Hier bekijken we een film over de verschillende lagen en dieptes van de Grand Canyon. Na deze film kijken we nog wat rond en gaan we met de bus terug naar Tusyan waar een National Geographic Imax theater is. Hier drinken we een kop koffie en wachten we tot we de film van half 4 kunnen bekijken. Deze film gaat over de verschillende generaties die in de Grand Canyon leefden. Hij is heel mooi gemaakt en soms lijkt het net alsof je het echt meemaakt zo mooi is hij gefilmd. We kopen deze dan ook als souvenir. Na de film gaan we naar het hotel. Inmiddels zijn we al weer wat opgewarmd maar in het hotel warmen we met behulp van de kachel nog net iets meer op.

Rond 18.45 uur begeven we ons naar het hotel waar we willen gaan eten. Hier moeten we nog wel 30-35 minuten wachten tot we een zitplekje hebben en dit besluiten we te doen. We bestellen allebei een lekker stuk vlees met een fles wijn. Vandaag zijn we immers 6 jaar samen dus dat moet gevierd worden. Uiteindelijk blijven er 2 glazen achter in de fles, dus de fles gaat mee naar het hotel. Het wachten was het meer dan waard want het eten smaakte heerlijk! We nemen nog een bolletje ijs als toetje voor we terug gaan naar het hotel. Hier kijken we nog een film af voor we daarna gaan slapen.

Reacties

Finie 22-09-2016 21:48 {{button-42938}}

Gefeliciteerd met jullie 6 jaar samen zijn💋
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan