Los Angeles

Door - 25-09-2016 07:11

24 september 2016 – Los Angeles

Vanmorgen beide weer voor de wekker wakker, maar nog lekker lui even in bed gehangen. Rond half 9 uiteindelijk eruit en naar het uitgebreide ontbijt gegaan. Na het ontbijt zijn we de spullen bij elkaar gaan zoeken en in de auto gestapt naar Venice Beach. Vergeleken met Santa Monica van gister is er hier een stuk meer variatie in mensen op straat te zien. Heel veel straat artiesten die hun waar proberen te slijten. Ook in de toeristen zie je heel veel diversiteit. Hier op het strand ook even een tijdje door de branding gelopen en gekeken naar de hogere golven die er vandaag waren. We hebben nog een poosje op de boulevard gelopen en uiteindelijk in een restaurantje aan de Sea front walk even geluncht.

Na de lunch zijn we weer in de auto gestapt, op naar Hollywood. Eigenlijk waren we van plan om de Paramount Studio Tour te gaan doen, maar deze was helaas al helemaal vol. Hierop besloten we om naar Madame Tussauds te gaan om daar met alle sterren uit de Hollywood klassiekers op de foto te gaan. Na Madame Tussauds zijn we in het Hard Rock Café nog wat gaan drinken.

Na gister al het Hollywood Sign gezien te hebben van afstand wouden we deze vandaag nog van wat dichterbij bekijken. Hierom met de auto de berg op gereden om zo dichtbij als mogelijk nog wat fotootjes te gaan maken. Dit was wel lastig, gezien het midden in een woonwijk ligt en de bewoners het liefst de toeristen niet elke dag voor hun huis zien. Uiteindelijk toch redelijk gelukt om dichtbij te komen dit ook door een klein stukje de wijk in te lopen om hem op de foto te krijgen.

Voor ons gevoel hadden we nu het meeste wat LA te bieden had wel gezien, alleen de binnenstad ( downtown) niet echt. Hierom zijn we maar gaan kijken in de binnenstad, dit was geinig, maar leek wel een beetje op San Francisco, veel flats. Wel leuk om de oude theaters in het oude centrum te zien en het Disneytheater. Wel vonden we ook dat hier ook veel verval intrad, zeker in de hoofdstraten van het winkelcentrum. Daarnaast staan er veel hoge flats en kantorenpanden. Sommige wel erg hoog…. Voor we weer terug gingen naar het hotel ook nog even onderaan een wolkenkrabber een hapje gegeten en daarna een rustig avondje op de kamer gedaan. Uiteraard dit nadat we in 20 minuten de halve stad weer gezien hadden (zonder files gelukkig).

Reacties

Finie 27-09-2016 15:39 {{button-43062}}

Mooi verhaal
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan