Onderweg naar San Fransisco

Door - 06-09-2016 07:17

Vandaag is het na 6 maanden voorbereiden, informatie zoeken en dromen van onze reis eindelijk zo ver.

Om half 3 gaat onze wekker en douchen we nog even snel en pakken we de allerlaatste spullen in.

Na het ontbijt staan Bert en Anita voor de deur om ons weg te brengen naar Schiphol. Na een klein uurtje inde auto arriveren we op Schiphol. Hier zoeken we eerst de check in balie op waar we nog 20 minuten moeten wachten tot openen.  Hierna geven we de ruim bagage af en drinken we nog een kop koffie samen.

Hierna nemen we afscheid en gaan wij de controles door. Na bijna de hele tas geleegd te hebben mogen we deze weer inpakken en doorlopen. Hierna kijken we nog even rond bij de tax free shopping, eten we nog even iets en daarna gaan we naar de gate. Na een 10 minuten kunnen we al boarden. Hierna gaan we zon 1.05 uur vliegen naar Zürich. Hier aangekomen zoeken we eerst even uit hoe we straks de overstap moeten maken. Daarna lopen we wat rond en besluiten we om een cola te drinken en te relaxen. We moeten immers nog tot 13.10 wachten voor we weer opstijgen.

Rond 11.20 komt op de borden te staan welke gate we moeten hebben voor het vertrek naar de US of A. Dit is in gate E en hiervoor gaan we de Douane door. hiernaar gaan we met een treintje naar gate E toe. Eenmaal hier gaan we de douane controle voor Amerika door en dan gaan we om 13.10 de lucht in. Tenminste dat denken we. Uiteindekijk hebben we een uur vertraging voor we opstijgen. Dit heeft geen invloed op de aankomsttijd gelukkig. Eenmaal in de lucht krijgen we al snel een snack en kort daarna onze maaltijd. Hierna krijgen we nog een keer ijs, een koekje, een broodje en een pizza calzone. Goed verzorgd dus. Om 16.30 landen we ongeveer in San Fransisco. Hier moeten we wederom wachten om de douane door te gaan maar hier hebben we wel een gelukje, er wordt een nieuwe rij geopend waardoor we sneller de douane door zijn. Vervolgens pakken we de koffers en gaan we naar de trein  toe. Deze heeft werkzaamheden dus we gaan ook een stukje met de bus. Hierna lopen we 2 blokken naar het hotel toe en checken we in. Het is een mooie comfortabele kamer, met alles wat we nodig hebben J. We pakken even wat dingetjes uit en wisselen de schoenen en daarna vragen we om een tip voor het eten . We lopen de Powel streek nog een stukje op waar ook de cable cars over gaan. Hierna gaan we eten bij Lori’s een typisch Amerikaanse eettent Erg leuk en lekker. Na het eten kopen we even flessen water om daarna te douche  en te gaan slapen in het hotel.  Morgen onze eerste hele dag in San Francisco!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan