Fastfood in Amerika en Canada: Outback Steakhouse

Outback Steakhouse (ook wel afgekort tot Outback) is een van oorsprong Amerikaans ‘casual dining’ restaurant met een Australisch thema. Het grootste gedeelte van het menu bestaat uit gerechten met biefstuk en rundvlees, maar er zijn ook diverse gerechten met kip, vis en pasta te verkrijgen. Outback Steakhouse zegt zich te onderscheiden van andere restaurants door de combinatie van goed eten en een perfecte service, ruime porties voor een schappelijke prijs en een ongedwongen sfeer waardoor je jezelf in Australië waant.

Outback Steakhouse

Geschiedenis

Outback Steakhouse werd in februari 1988 in Tampa (Florida) opgericht door Robert D. Basham, Chris T. Sullivan, Trudy Cooper en Tim Gannon. Deze zakenpartners richtten destijds samen ‘Outback Steakhouse Inc.’ op. Deze naam werd in 2006 veranderd in ‘OSI Restaurant Partners Inc.’ Waar tegenwoordig ook restaurants als Italian Grill, Bonefish Grill en Roy’s Restaurant onder vallen. Outback Steakhouse in de Verenigde Staten en Canada

Op 1 januari 2012 had Outback Steakhouse 669 vestigingen in de Verenigde Staten, van Alaska tot Hawaii en van Wisconsin tot New Mexico, vrijwel alle staten zijn voorzien van diverse Steakhouses. Het eerste restaurant van Outback Steakhouse in Canada werd in 1996 geopend. In maart 2009 werden negen locaties van Outback Steakhouse in Canada abrupt gesloten, gezien hun financiële problemen. Twee maanden later werd er echter wel weer een ander Outback restaurant geopend in Niagara Falls. Drie andere vestigingen in Edmonton (Alberta) zijn nog steeds in bedrijf.

Outback Steakhouse in de rest van de wereld

Outback Steakhouse heeft wereldwijd meer dan 111 restaurants in 19 landen, waaronder Australië, de Bahama's, Brazilië, Canada, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Guam, Hong Kong, Indonesië, Japan, Korea, Maleisië, Mexico , de Filipijnen, Puerto Rico, Singapore, Taiwan, Thailand en Venezuela. Voornamelijk in Zuid-Korea is Outback Steakhouse dankzij een franchiseovereenkomst met Ausie Chung Inc. erg bekend. Er zijn meer dan honderd vestigingen in Zuid-Korea. In Argentinië, Peru, Chili, Colombia en Israël is Outback Steakhouse bezig met de ontwikkeling van diverse vestigingen. Outback Steakhouse heeft 153 franchiselocaties over de hele wereld.

Mascotte, Logo en Slogan

Outback Steakhouse heeft twee zeppelins waarmee ze reclame maken. Daarnaast zijn er regelmatig commercials op televisie te zien. In 2006 maakte Jemaine Clement reclame voor Outback. Het doel van de commercials was het creëren van Australisch sentiment. Het logo van Outback is simpel: een houtkleurige achtergrond met hierop in dikke rode letters ‘OUTBACK steakhouse’ geschreven. Op de achtergrond zie je de omtrek van een berg.

Menu

Het menu van Outback bestaat voornamelijk uit vleesgerechten. Veel gebruikte ingrediënten worden geïmporteerd, zoals Deense blauwe kaas.

Als je van stevig gekruid voedsel houdt zit je bij Outback Steakhouse goed. Er wordt een kruidenmengsel van maar liefst 17 kruiden gebruikt om de steaks op smaak te brengen. Het meeste voedsel wordt gefrituurd in rundvet, en in veel gerechten wordt gebruik gemaakt van volle boter en slagroom. De burgers zijn gemaakt van ossenhaas. In veel restaurants bestaat echter ook de mogelijkheid om voor een minder vette variant te kiezen: de steaks worden dan op smaak gebracht met een lichtere kruidenmix en er wordt geen boter gebruikt. Het vlees wordt in dit geval gegrild boven een houtvuur, waardoor de smaak bewaard blijft. Er zijn ook andere gerechten (‘light style’ genoemd) met minder dan 500 calorieën. Outback Steakhouse heeft besloten tot deze optie nadat zij in het mannentijdschrift ‘Men’s Health’ bestempeld werden als restaurant met het meest ongezonde voedsel van Amerika door hun overdadige gebruik van vetten. In hun ‘Aussie Cheese Fries’ zat bijvoorbeeld zo’n 180 gram vet en bijna 3000 calorieën.

Outback Steakhouse biedt ook een glutenvrij menu aan.

Op het gebied van drank verschilt het per vestiging welke soorten bier verkrijgbaar zijn. In vrijwel iedere vestiging is Foster’s Lager verkrijgbaar, een Australisch biertje dat geëxporteerd wordt over de hele wereld. Andere Australische bieren die vaak geserveerd worden zijn: Tohey’s New, Boag’s en Pale Ale. Vaak zijn er ook verschillende soorten Australische wijn verkrijgbaar, zoals Yellow Tail, Lindeman en Rosemount.

Meer informatie is te vinden op Outback Steakhouse's officiële website.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan