Fastfood in Amerika en Canada: Red Lobster

Red Lobster is een keten van Noord-Amerikaanse en Canadese seafoodrestaurants. Er zijn ongeveer 700 Red Lobster-restaurants verspreid over 25 Noord-Amerikaanse staten en de staat Ontario in Canada. De restaurants zijn zeven dagen per week geopend, de meeste tussen 11:00 en 22:00. Hoewel Red Lobster een keten van seafoodrestaurants is, wat dus betekent dat er vis en schaaldieren geserveerd worden, zijn er in het restaurant ook vleesgerechten verkrijgbaar.

Red Lobster

Geschiedenis

Red Lobster is een van oorsprong Noord-Amerikaans seafood restaurant. Het eerste restaurant werd in 1969 werd opgericht door Bill Darden in Lakeland, Florida. Hij was al in het bezit van een restaurant genaamd de Green Frog. Het Red Lobster restaurant bleek echter erg succesvol en het duurde dan ook niet lang voordat besloten werd om meerdere restaurants in het Zuid Westen van de Verenigde Staten te openen. De Red Lobster restaurants hebben zich onder leiding van Joe Lee uitgebreid over Noord-Amerika en Canada.

In 1995 besloot de keten zich samen met de restaurants Olive Garden en Bahama Breeze onder de Darden restaurantgroep te voegen. Red Lobster zal haar bijna 700 restaurants in Noord-Amerika renoveren voor 2014. Ze laten zich hierbij inspireren door het Red Lobster restaurant in Bar Harbor Maine dat aan het water ligt. De restaurants van Red Lobster zijn te herkennen aan het grote witte bord op de gevel met een rode kreeft erop. Bovendien staat er voor de restaurants een vlaggenmast, met daaraan een Amerikaanse vlag, een vlag van de staat waarin het restaurant zich bevindt en een vlag met een rode kreeft die zo kenmerkend is voor Red Lobster. Het interieur van de restaurants is maritiem geïnspireerd.

Menu

De menu’s van de Red Lobster restaurants zijn zeer uitgebreid. Voor lunch en avondeten is er een aparte kaart. Er wordt verse vis, zeevruchten en krab geserveerd in allerlei uiteenlopende gerechten. Zo zijn er onder andere salades, pasta’s en gegrilde gerechten te verkrijgen. Red Lobster mag dan van oorsprong een seafoodrestaurant zijn, ook vlees staat op de kaart. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boven houtvuur gegrilde steak of gegrilde kip met garnalen en schaaldieren. Elke dag is er een kaart waarop de verse vis van de dag te vinden is. Bovendien is er een uitgebreide drankkaart met onder andere cocktails en vele verschillende bier en wijnsoorten. Ook houdt Red Lobster rekening met mensen die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten. Ze hebben een speciaal menu dat rekening houdt met de meest voorkomende allergenen zoals gluten, soja, melkproducten, schaaldieren enzovoort. Eveneens is op de website van het restaurant genaamd; www.redlobster.com, een menu te vinden waarin de voedingsfeiten van het voedsel dat geserveerd wordt staan. Zo kan bijvoorbeeld bekeken worden hoeveel calorieën een menu bevat. Ook is er een lighthouse calculator op de website aanwezig. Dit is een soort rekenmachine die calculeert wat de voedingswaarde van gerechten is die op de website geselecteerd kunnen worden. Aan kinderen heeft Red lobster ook gedacht, er is een speciaal kindermenu met daarop onder andere smoothies, popcorngarnalen en verschillende kleine kip- en visgerechten. Het is echter wel mogelijk dat de menu’s per Red Lobster restaurant enigszins verschillen.

Milieu

Red Lobster vindt het belangrijk om te weten waar haar producten vandaan komen. Daarom importeert de keten veel verse vis uit de Atlantische Oceaan, verse zalm uit Noorwegen en kreeft uit Engeland. Ze zetten zich hierbij ook in voor duurzaamheid door bijvoorbeeld samen te werken met het Nationale Visserijinstituut en het Globale Aquacultuur Bondgenootschap. Bovendien wordt altijd voor en na aankomst in de Red Lobster restaurants gecheckt of de vis van goede kwaliteit is.

Recepten

Mocht je na een bezoek aan een Red Lobster restaurant meer willen weten over het geserveerde eten, dan biedt Red Lobster je de mogelijkheid om thuis een aantal van hun recepten uit te proberen. De restaurantketen heeft namelijk op de website een kopje ‘recipes and tips’ staan, waar recepten te vinden zijn die makkelijk thuis te bereiden zijn. Ook zijn op de website filmpjes beschikbaar waarin een Red Lobster chef zijn favoriete gerecht voor je bereid. Voor degenen die Red Lobster graag aan anderen zouden willen aanbevelen bestaat er de mogelijkheid om een giftcard te kopen. Deze giftcards kunnen via e-mail of per post worden thuisbezorgd. Ook kan op de Red Lobster website een kaart geraadpleegd worden met de locaties van alle Red Lobsterrestaurants en eveneens is er een routebeschrijving voor automobilisten en wandelaars beschikbaar om het dichtstbijzijnde restaurant te vinden.

Meer informatie is te vinden op Red Lobster's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan