Fastfood in Amerika en Canada: Culver's

Culvers is een informele restaurant keten in het midwesten van de Verenigde Staten. Het staat bekend om de Butterburgers en frozen custard.

Culvers

Geschiedenis

De eerste vestiging van deze fastfood keten opende in 1984 in Sauk City, Wisconsin. George Culver kocht toen een oud en vervallen pand aan de Philips Boulevard aan Highway 12. Na een tijd van renovatie opende de eerste Culver’s haar deuren op 18 juli 1984. Samen met zijn vrouw Ruth, zijn zoon Craig en zijn schoondochter Lea stak hij veel tijd in het concept dat hij Culver’s Frozen Custard and ButterBurgers noemde. In het begin liep het restaurant slecht en draaide in het eerste jaar aardig wat verlies. Het tweede jaar draaide de zaak al quitte en in het derde jaar sloeg het concept eindelijk aan en kon George Culver eindelijk profiteren van het vele werk.

Toen Culver’s bekend werd onder het grote publiek duurde het dan ook niet lang tot de familie Culver de vraag kreeg of het ook mogelijk was om een restaurant te openen onder franchise. George Culver voelde zich erg geëerd en aarzelde dan ook niet lang om toestemming te geven. De tweede vestiging opende in 1987 in Richland Center, een klein plaatsje vlak bij Sauk City. De franchisee kreeg een erg soepel contract en hoefde maar weinig eigen vermogen te investeren. Na een jaar werd het contract al verbroken; een belangrijke les voor George Curver. Hij begon toen met het stellen van een aantal standaard regels en procedures die voor toekomstige franchisees zouden gaan gelden. Deze richtlijnen bleken erg goed te werken; Culver’s groeide elk jaar weer met een aantal vestigingen, maar bleef wel gecentreerd in het midden en het westen van de Verenigde Staten. Op dit moment zijn er maar liefst 413 Culver’s geopend in 17 verschillende staten.

In 2007 werd Culver’s gekozen tot ‘the Best BurgerChain in America’.

Advertenties

Culver’s heeft een aantal grote sponsorships lopen met regionale sportclubs, zoals Wisconsis Badgers, Milwaukee Admirals, IowaHawkeyes, Minnesota Wild en Chicago Cubs en haalt hier vooral veel naamsbekendheid en positieve aandacht uit. Daarnaast brengt Culver’s elk jaar een nieuwe commercial uit; waarin vooral veel aandacht gaat naar de vers bereidde ButterBurger en de klantgerichtheid van de keten. Op dit moment is de slogan van Culver’s ‘Welcome to delicious.’

Menu

De bestelling van elke klant wordt vers gemaakt en aan tafel geserveerd.Het menu van Culver’s is simpelweg op te delen in verschillende onderdelen; sandwiches, side plates, drinken, kindergerechten, avondmaaltijden, soepen, salades en desserts.

Vooral de hamburgers (ButterBurgers) zijn uniek en gemaakt naar familierecept. Deze speciale hamburger dankt haar naam aan de beboterde en getoaste broodjes. Het vlees is helemaal vers en de topping mag door de klant zelf gekozen worden.

Culver’s is vooral bekend geworden om haar ‘frozen custard’ die in veel verschillende smaken te verkrijgen is. Een leuke toevoeging aan dit concept is de ‘Flavor of the Day’; die elke dag en in elke individuele vestiging anders is. Deze Flavor of the Day is op te vragen via de website en natuurlijk in de restaurants zelf.

Meer informatie is te vinden op Culver's officiële website.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan