Fastfood in Amerika en Canada: Romano's Macaroni Grill

Romano's Macaroni Grill is een fastfood-restaurantketen waar Italiaans-Amerikaanse gerechten worden geserveerd. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 200 vestigingen, waarvan de meeste zijn verspreid over de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De basis van dit restaurant wordt gevormd door de Italiaanse trots: eten is méér dan een primaire levensbehoefte, en uit eten gaan behoort dan ook een sociale, aangename, en bovenal een bijzondere ervaring te zijn. In Italië is er een gezegde dat je of de kok ofwel de dokter moet betalen. Dat wil zeggen: je moet fatsoenlijk eten om niet ziek te worden. In Italië ziet men de keuken als het hart van het huis, en dit is terug te zien in alle restaurants van Romano's Macaroni Grill, waar het eten in wordt bereid in een open keuken.

Romanos Macaroni Grill

Geschiedenis

Op 19 april 1988 opende Philip J. Romano de deuren van de eerste vestiging van Romano's Macaroni Grill in Leon Springs, Texas. Anderhalf jaar later werd het bedrijf overgenomen door Brinker International, een moederbedrijf dat bijvoorbeeld ook de Chili's-keten bezit. In 2008 verkocht Brinker International een groot deel van de aandelen aan Golden Gate Capital, maar de meerderheid van de aandelen werd behouden, waardoor Brinker International nog steeds zeggenschap heeft over Romano's Macaroni Grill.

Het geheime recept

De simpele gerechten van Romano's Macaroni Grill zijn geïnspireerd door de mediterrane keuken. Zo wordt er onder andere gewerkt met tomaten die zijn gerijpt in wijn; zorgvuldig geselecteerd zeevoedsel; gegrild vlees; kleurrijke groenten; en verse, geurende Italiaanse kruiden. Veel van de ingrediënten, waaronder de ambachtelijke pasta en de extra vierge olijfolie, worden dan ook rechtstreeks uit Italië geïmporteerd. Het menu is nog altijd gebaseerd op het menu van de allereerste Romano's Macaroni Grill; simpele gerechten met verse ingrediënten, waardoor de natuurlijke smaken tot hun recht komen.

Tegenwoordig is Antonio Lochhi de belangrijkste chefkok van de Romano's Macaroni Grill-keten. Als geboren Italiaan studeerde hij op zijn zeventiende af aan de culinaire school in Rome, waarna hij nog enkele jaren als chefkok in Italië heeft gewerkt. Hierna verhuisde hij naar Amerika, waar hij onder toezicht van Philip J. Romano bij de Macaroni Grill kwam werken. Antonio Lochhi staat bekend om zijn innovatieve culinaire talent, maar de gerechten van Romano's Macaroni Grill blijven gebaseerd op de simpele en verse ingrediënten uit de Mediterrane keuken, waardoor ze snel geserveerd kunnen worden.

Menu

Bij Romano's Macaroni Grill start elke maaltijd met olijven van Italiaanse grond. Deze bereiden volgens de chefs de smaakpapillen voor op de rest van de maaltijd. Voor het hoofdgerecht wordt daarom standaard warm en gekruid Italiaans brood met olijfolie geserveerd. Alle olijfolie die door Romano's wordt gebruikt is afkomstig van olijven die groeien aan de Italiaanse kust nabij Gaeta; een stad die bekend staat om de uitstekende kwaliteit van haar olijven. Naast de gerechten op het menu, heeft de klant de optie om zijn eigen pasta samen te stellen door middel van een lijst voorgeselecteerde, authentieke Italiaanse ingrediënten.

Naast de daadwerkelijke restaurants bestaat er ook de Romano's Macaroni Grill Restaurant Favorites; een keten van voorverpakte voedselproducten die zijn gebaseerd op gerechten die in de Romano's restaurants worden bereid. De gerechten zijn kant-en-klaar in de winkel te koop; ingevroren, en ook als pakketjes met pasta en kruiden; waarbij men zelf naar smaak verse ingrediënten toe kan voegen.

Meer informatie is te vinden op Romana's Macaroni's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan