Fastfood in Amerika: Bennigan's

Hoewel zijn menu typisch is voor een fastfoodrestaurant, doen de stijl en inrichting van Bennigan's denken aan een Ierse pub. Bennigan's, dat oorspronkelijk Bennigan’s Grill & Tavern heet, is voornamelijk gevestigd in het oosten van de Verenigde Staten. Er zijn echter ook enkele restaurants in Mexico.

Bennigans

Geschiedenis

Het eerste Bennigan’s restaurant werd geopend in 1976 in Atlanta, Georgia. Bedenker was Norman E. Brinker, die meerdere Steak & Ale-restaurants bezat. Het gaat de fastfoodketen redelijk voor de wind, tot in de jaren negentig de kwaliteit van het voedsel achteruit gaat. Er komen minder bezoekers en de komst van andere fastfoodketens doet enkele restaurants van Bennigan's de das om. In New England worden in 2006 veel vestigingen gesloten. In juli 2008 gaat de keten helemaal failliet en sluiten de meeste vestigingen hun deuren. Alleen enkele franchise-restaurants blijven open. In oktober 2008 komt er een nieuwe eigenaar en worden er weer restaurants geopend. Anno 2014 zijn er vijftig à zestig restaurants.

In 2010 start Bennigan's met een nieuwe huisstijl, die wordt gekenmerkt door onder meer een centrale bar, comfortabele stoelen en veel nieuwe technologieën, zoals interactieve bestelschermen, Wii-games en flatscreentelevisies.

Huisstijl

Bennigan’s staat vooral bekend om de Ierse uitstraling. Deze komt niet alleen terug in de inrichting, maar ook in de manier van bedienen en in het menu. De keten hanteert de ‘Irish hospitality’ en heeft als motto dan ook O’YES. Ze streven ernaar geen gebruik te maken van de standaard begroetingen en verkooppraatjes die bij andere restaurants te horen zijn.

Menu

Naar eigen zeggen combineert Bennigan’s in zijn menu ‘old time favourites’ met innovatieve nieuwe Amerikaanse gerechten. Op het menu staan met name de klassieke fastfoodgerechten als burgers en sandwiches. Ook kleinere ‘bites’ en desserts zijn er verkrijgbaar, net als het bekende Ierse bier.

Meer informatie is te vinden op Benningan's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan