Dag 18 - Los Angeles

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 14-08-2018 09:46

Vandaag eens rustig wakker worden om tegen 10.30 uur naar Hollywood Boulevard te rijden, waar we om 12.00 uur een toer gaan doen van 2 uur langs huizen van beroemdheden. Iets waar Iris, maar ook Mart, in elk geval graag wilden doen hier in Los Angeles. Het ontbijt is ook in dit hotel karig. Hier zelfs geen eitje...😫, maar zit erbij in dus in elk geval iets binnen. Om 10.30 uur in de auto voor de rit van ca 30 km richting Hollywood. Je zou denken dat is een klein eindje, maar we deden er ruim een uur over. We waren even bang dat we door het drukke verkeer te laat zouden komen.

Na parkeren in een parkeergarage liepen we gelijk Hollywood boulevard op. Je weet wel, met al die bekende namen/sterren op de stoep. The walk of Fame. Beide kanten van de drukke weg ca 2500 sterren die zo worden geeerd. Gelijk allemaal heel indrukwekkend waarbij alles in het teken staat van de film/zangindustrie. Bij de toer organisatie aangekomen stond ons open busje al te wachten waar ongeveer 12 man in kon. Nou, als je je al niet een toertist voelde, zal je dat nu zeker wel gaan doen haha. Om 12 uur reden we dan ook weg. Eerst door Hollywood Hills, dan door Beverly Hills, Rodeo Drive en nog een stuk Hollywood West. Spannend hoor want we gingen de beroemde inwoners van Hollywood zien.

De gids (tevens chauffeur) vertelde ons zoveel mogelijk waar iedereen woonde. De bergen in waar we uiteraard ook het ‘Hollywood sign’ in de bergen zien. Fotoooooo. We reden eerst langs wat punten waar bekende films zijn opgenomen, zoals de film Pretty Woman bijvoorbeeld waar Richard Gere via de brandtrap van het huis van Julia Roberts klom. Etc etc. Daarna langs de huizen van vele beroemdheden zoals DJ Eric (?), Kate Perry, Gwen Stefani, Leonardo Di Caprio, Kevin Kostner, Drew Berrymore, Jack Nichelson, Eddy Murphy, Jackie Chan, verschillende modellen en nog een paar (vergeten😂😂). De huizen liggen dus in of op de bergen en zijn enorm groot met of een zwembad erbij of een tennisbaan. Vooral de wijk Beverly Hills was echt gaaf. Zoals je je dat herkent van Beverly Hills 90210. Ik hoopte nog even Brenda Walsh tegen te komen 😍😂. Wie kent ze nog...Leuk feitje van de wijk Beverly Hills is dat elke straat haar eigen soort bomen langs de weg heeft. Dus de ene weg alleen maar palmbomen, de andere weg alleen maar dennenbomen, de andere weer .. eh ... andere bomen..

Na Beverly Hills nog even door de dure winkelstraat Rodeo Drive. Met recht duur. Alleen maar DE topmerken met ook het duurste winkeltje van de wereld! Je mag daar alleen maar shoppen op afspraak en je moet dan minimaal 5700 dollar uitgeven... dus...Klein winkeltje met een gorilla aan de deur. Je zult je niet verbazen dat we ook de een na de andere gave (sport) auto tegenkwamen. Heel Hollywood is patserig. De Ferrari’s, Bendlys en Rollsen kopen ze hier bij de bakker ofzo. Niet normaal. Grappig was dat ik een hele dikke BMW naast ons zag rijden met de kentekenplaten Rusnak voor en achter. Bleek dus echt de voetballer Rusnak (Machester City, FC Groningen en nu dus in de US spelend) in te zitten. Mart herkende hem gelijk. Hij wilde helaas niet het raampje opendoen haha. 

Nadat we terug waren, nog even over Hollywood Boulevard gelopen en de auto gepakt. Mart wilde nog een keer dezelfde route doen maar dan op ons eigen tempo. Grappig door deze wijken zelf rijden. Uiteraard ook nog even geparkeerd om goed over Rodeo Drive te lopen en de gigantische dure winkels binnen te lopen.. 

Tegen 19.30 uur reden we naar Santa Monica Beach om daar de bekende pier te zien (veel films opgenomen, maar ook het spel GTA speelt zich daar grotendeels af). Ruim 40 minuten weer rijden 😳. Dit is ook het eind punt van route 66. Dat bord zie je ook op de pier staan. Ook de serie Baywatch is hier opgenomen...nee haar heb ik niet gezien 😂😂. Leuk dat Mart en Iris gewoon een beetje de weg daar wisten en herkenningspunten hadden door dat spel GTA😳.

Snelle hap nog en 30 minuten terug naar hotel. Leuk dagje.

bye..

Reacties

yolande.klink@gmail.com 14-08-2018 12:16 {{button-54709}}

Wat ontzettend gaaf al deze belevenissen en wat een prachtige herinneringen gaan dit worden....nog veel plezier en de groetjes voor jullie allemaal

Marinka 14-08-2018 13:31 {{button-54712}}

Erg leuk om te lezen, Stan en kas vinden het fantastisch om te lezen.😘

Gr. Kas
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan