Dag 3 - Alcatraz en Segway

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 30-07-2018 06:09

Redelijk geslapen. Wel weer op tijd wakker maar weer ietsje later dan de vorige nacht dus steeds meer in het VS ritme zeg maar. Om 11.30 uur stond de Alcatraz tour op het programma en daarna een heuze Segway tour door de straten van San Francisco. Dus alle tijd deze keer. Om 8.30 de deur uit eerst op zoek naar ontbijt. Deze vonden we al snel in de buurt van het hotel. 4 croissants met ei (!) en ham. Nooit gehad maar smaakte prima. Daarna te voet naar pier 32 aan de kust, want daar vertrok de boot.

De wandeltocht naar de pier was best lang en de kids hadden er ook veel zin in...niet echt dus. Jetlag nog niet helemaal verwerkt denk ik. Het was wat minder druk in de stad vanwege de marathon van San Francisco bij de golden gate brug. Groot event.. In elk geval waren we mooi op tijd bij de pier en lagen de kaartjes voor ons klaar. 

Boottocht duurde ongeveer 15 minuten. Op het eiland aangekomen hebben we gelijk de audio tour door de celblokken gedaan. Heel indrukwekkend. Mooi ook dat ze gewoon Nederlandse audio hadden dus Mart en Iris konden het goed volgen. Leuk om een keer te zien. De celblokken, cel van Al Capone, wasruimtes, directeursruimte, buitenplaats en cel block D (de isoleerncellen voor kenners). Ook leuk te zien hoe de meest spectaculaire ontsnapping daar heeft plaatsgevonden. Het gat in de muur zat er nog. 5;man ooit ontsnapt en ze zijn er nooit achtergekomen of het zo ook echt gelukt is de overkant te halen. 

Na 2 uurtjes de boot terug en lunchen bij pier 38. Gisteren ook geweest. 

Om 15.30 uur richting ons Segway avontuur. Vlakbij dus zo gevonden, Na wat korte proefjes van bekwaamheid mochten we de weg op. 8 man en een gids. Oortje in zodat we goed konden horen wat hij te vertellen had. Leuke route door de stad met hele stijle weggetjes. Bovenste puntje met top uitzicht over de zee, Alcatraz en de golden gate brug. Als laatste nog door Lombard street. Een straatje met hele stijle en scherpe bochten. Erg toeristisch. De tour duurde 2 uurtjes maar was zo voorbij. Echt een aanrader.

San Francisco zit erop. We hebben in die 2 dagen veel gezien en het is een prachtige stad. Wel koud dit tijd van het jaar. Veel wind ook. Oktober schijnt het hier het warmst te zijn met max 35 graden, Ook blijkt de stad de duurste stad van het land te zijn 😫. We dachten al zoiets,,,,,😝. Jemig wat een prijzen. Verhoudingsgewijs wonen hier ook de meeste miljonairs en boljonsirs. Huizen zijn er niet te betalen. 

Morgen auto ophalen en op naar Monterey.

 

Reacties

Marinka 30-07-2018 09:04 {{button-53732}}

Super leuk om allemaal te lezen. All veel gedaan hoor. Lekker actief. Veel te zien ook. Gaaf

yolande.klink@gmail.com 30-07-2018 17:32 {{button-53763}}

Wat ontzettend leuk om jullie op deze manier te volgen. Al heel veel gedaan en gezien in korte tijd. Veel plezier en ik blijf jullie de komende weken zeker volgen.

Barry 01-08-2018 07:08 {{button-53836}}

Leuk zeg. Mooi avontuur
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan