Dag 12 - Zion naar Page

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 08-08-2018 05:30

Vandaag stond Page op de agenda, Al veel onderweg over gehoord van andere Nederlanders en moest fantastisch zijn. Paar dagen geleden al de Antelope Canyon tour geboekt, met uiteraard een indiaanse gids. Het grootste gedeelte van het gebied wordt namelijk voornamelijk (volgens mij kan dat zo🙃) door indianen beheerd, dus vandaar...

Het ontbijt was niet lekker, zoals het bij veel hotels niet echt lekker was, maar goed zat bij de prijs in 😝. Om 9.30 uur reden we bij ons hotel in Zion weg. Een rit van 186 km maar duurde toch al snel 2,5 uur vanwege de bergritjes. Page ligt in Arizona waar het dus weer een uur vroeger is dan waar we wegreden (Utah), dus we zouden vroeg aankomen. De weg naar Page was eigenlijk best saai, maar het werd wel steeds groener om ons heen. Verder heel veel bergen die ook steeds meer op die (Grand) canyons te lijken.

Om 12 uur en 10 km voor onze bestemming kwamen we voorbij Lake Powel, wat het een na grootste stuwmeer van de States is. Nadat we eerste op een uitkijkpunt naar de fantastische rivier hebben  gekeken, die tussen de bergen doorstroomde, zijn we naar het hotel gereden. De kids hadden zin om te zwemmen in het meer, wat er ook heerlijk uitzag met dat heldere blauwe water. We waren veel te vroeg voor het inchecken dus met de auto naar 1 van de strandjes een paar km verder. Lake Powel maakt deel uit van de Glen Canyon National Recreation Area (mond vol🤣) en is een zeer geliefde lokatie voor watersporters. De een na de andere grote auto met grote stoere boot reed die kant op. Wij ook alleen zonder al dat grote en stoere....😂

Uiteraard na entree te hebben betaald, en dat voor max 2 uurtjes zwemmen, reden we naar het strandje. Nou ja strandje. Het was meer een rotsenbedoening waar we eerst vanaf moesten lopen waarna we bij het water aankwamen. Geen echt strandje maar platte rotsen waarop je de zee in kon lopen. We waren er bijna helemaal alleen, maaaaar het water was heerlijk en een fijne verkoeling want het was heet buiten. 110 F wederom en er was verder geen schaduw. Dus goed insmeren, lekker in het water gezwommen en op een rots in het water gelegen. Na 1,5 uur weer door de hitte en op de rotsen omhoog geklommen want we moesten ons om 15 uur melden voor de tour. 

Snel hapje bij de Mac in de buurt waarna we ons hebben gemeld bij de tour organisatie. Geen handbagage mee en goede schoenen aan. Ehm...gympen dus voor ons. Het betrof de Upper Antelope Canyon tour, inderdaad begeleid door een indiaan. 1 indiaan? De tour was voor de hele week uitverkocht en het stikte van de indianen 😂😂. We stapten in een soort jeep waar we achterin de openlucht konden zitten en reden naar de canyon. De rit erheen was al erg spectaculair door mul zand en flink veel hobbels. Uiteindelijk bij aankomst waren we niet de enige die deze unieke kloof wilden zien zeg maar. Allemaal van dat soort jeeps en wederom veel Nederlanders. 

Onze vrouwelijk indiaanse gids leidde ons door de verticale opening in de rotsen, waarna je uitkomt in een kloof met glooiende, rode zandstenen wanden van zo’n 40 tot 60 meter hoog. Wat je daarbinnen ziet is heel erg gaaf. Het invallende zonlicht zorgen icm de uitgesleten vormen voor een heel bijzondere aanblik. De gids wist ook precies hoe we foto’s moesten nemen om deze er prachtig uit te laten zien. Leuk feitje is dat we op de plaats waren, waar ook de screensaver foto (Windows 7😉) van die bergrots is gemaakt. Dat was dus hier in Page. Ook regent het eens in de 15 jaar zo erg (donderstorm) dat er zoveel water samenkomt in de kloof, wat 40 tot 60 meter omhoog wordt gestuwd. Tja dan moet je er niet lopen met je goede gedrag.... De foto’s zijn echt prachtig geworden. Wanneer het lukt om ze te uploaden kun je dat zien. Helaas werkt dit uploaden niet zo goed met de Wi-Fi’s die we in de hotels hebben..😢.

Na een uurtje gingen we weer met de hobbelbus terug naar het beginpunt en reden we snel naar het zwembad in het hotel. Belofte maakt schuld. Lekker gezwommen en afgekoeld want het was een warm en droog dagje.

Morgen rijden we naar de Grand Canyon. Een rit van 214 kilometer waar we voor de afwisseling weer eens 2 dagen blijven.  Groeten van ons aan iedereen 😘

Reacties

ans 08-08-2018 11:09 {{button-54322}}

Wederom je verslag met plezier gelezen.
Het is nog leerzaam ook.
Zoveel natuur raken jullie niet vol?????
Groet tot de volgende keer.

yolande.klink@gmail.com 08-08-2018 14:16 {{button-54334}}

Zwager, je kunt echt heel boeiend schrijven....ook de history lessons weer met veel plezier gelezen....en nogmaals enjoy!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan