Dag 9 - Sequoia naar Death Valley

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 05-08-2018 08:04

Deze morgen na het ontbijt om 9.15 uur vertrokken voor de lange rit naar Death Valley. Eerst nog even langs een supermarkt om wat water en fruit in te slaan. Even verderop bij een afgelegen supermarktje gestopt waar een vriendelijk oud mannetje werkte. Hij was volgens mij blij dat hij mensen zag in zijn winkel. Uiteindelijk 25 flesjes water meegenomen en wat druiven, nog even de tank volgegooid en daar gingen we.

De weg naar Death Valley was lang maar niet vervelend. De omgeving werd steeds kaler, droger en daarmee ook warmer. De laatste 150 kilometer reden we tussen enorme kale vlakten en eindeloze wegen. Van die wegen zoals je die ook wel eens in een film ziet. Heuvelige wegen die recht vooruit aan de horizon verdwijnen. Echt heel gaaf. Eigenlijk is het niet te beschrijven. Zo’n grote, droge, kale vlakte met al die bergen eromheen en dwars erdoorheen die weg. Uiteraard een paar keer gestopt voor een foto waarbij het al goed warm werd. 

60 kilometer voor aankomst bij hotel kwamen we in Death Valley gebied. De omgeving werd nog droger en er kwam steeds meer zand. Woestijnzand met dode takken en rotsen, zoals je dat ook op plaatjes ziet. Het blijkt op dit moment de warmste plek op aarde te zijn 😳. We hebben zelfs op zoutvlakten gestaan. Vroeger was hier dus een zee maar door de enorme hitte is deze verdampt waardoor er een woestijn met uitgestrekte zoutvlakten ontstond. Hebben jullie weer wat geleerd 😜. Daarnaast zie je er roze, groene, paarse, bruine en zwarte rotsen. Geen grapje 😂..Ook hebben we op duinen gestaan. De grootste duinen in Californië liggen hier gewoon. Deze rijzen ineens op uit een drooggevallen meebodem. Op de slippers erover heen is geen pretje. Het zand is echt zooooo heet dat het zand tussen je slipper niet fijn is hahah. Goed voorbereid wij ook tussen de echte natuurfreaks met goede wandelschoenen... dus... maar wel hele gave foto’s.

Het hotel ligt aan de weg met daarnaast een benzine pomp. Gelijk volgegooid want morgen nog even door de woestijn naar Las Vegas. Het was inmiddels bijna 15 uur en 50 graden. Jemig wat warm. Je ogen leken wel dicht te branden van de hete lucht alsof er continue een föhn in je gezicht staat te blazen. Na het inchecken gelijk naar de koele kamer en ja hoor... het zwembad in. Niet verwacht dat we deze zouden aantreffen midden in Death Valley. Maar wel lekker hoor. Dat was met recht even afkoelen. Alhoewel het water goed warm was maar toch verkoelend. Lekker lang erin gebleven want de zon was inmiddels bijna onder. Niet dat het dan minder warm was hoor, maar je verbrand dan niet zo snel Haha. Het is nu 23 uur lokale tijd en echt pikke donker en verschrikkelijk warm nog. Nog ruim 40 graden. Bizar.

Morgen dus de reis vervolgen door Death Valley, door de woestijn naar Las Vegas. 251 km dus draaien we onze hand niet meer voor om😉..

Fotos volgen nog want bereik is hier in de middle of nowhere echt belabberd, net zoals de WiFi. 

GreetZ van ons....x

Reacties

yolande.klink@gmail.com 05-08-2018 12:49 {{button-54120}}

Had het al op het nieuws gezien dat het in Death Valley 50 graden is.....pfffff....het is hier trouwens ook nog steeds rond de 30 graden...vind het geweldig dat jullie zo veel mooie plekken zien...genieten is the keyword...till next time.....dikke knuffel van mij voor jullie allemaal

Marinka 05-08-2018 16:19 {{button-54129}}

Ik herinner mij weer helemaal hoe het daar was een hoe warm het is. Mooi om op deze manier die reis nog eens te beleven. Weet precies waar jullie rijden. Las Vegas is om echt heel erg gaaf. Win maar een paar eurootjes.... Kunnen we volgend jaar ook. Van bas mag je 100 euro vergokken. Zet maar op rood, als je wint weer weer op rood en als je wint weer op rood. Na 3x stoppen. Pech als je ergens in die 3 rondes keer die 100 verliest. Anders 800 euro..... Je krijgt sowieso die 100 euro van hem terug.... Hihi.... Succes. Mart jij mag dat ook doen hoor...

ans 05-08-2018 20:39 {{button-54139}}

50 graden. Dan ga je toch dood....
Kan een mens dat aan??
Ik krijg t warm als ik t lees.
Fijn dat er overal een zwembad is bij die hotels. Wel weer een perfecte beschrijving.
Kijk uit naar het volgende verslag.
groet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan