Dag 2 Fietsen in San Francisco

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 29-07-2018 04:01

Dag 2 begon al vroeg. Om precies te zijn, om half 5 iedereen wakker. Nog niet helemaal in het ritme zeg maar😂. Tja dan maar even digitaal krantje erbij en de mail en appjes lezen. Maar goed dat we wat vroeger wakker waren want er zat weer een mail van Tioga bij. Advies om niet naar Yosemite te gaan ivm de bosbranden. Park op vele plekken gesloten en ons hotel lag ook in de rook zeg maar. Mart balen want hij wilde er heel graag heen. Wij allemaal wel natuurlijk. Discussie discussie...Maar goed, advies toch maar opvolgen. Omboeken van hotel moest voor 16 uur nl tijd gedaan worden, dus we hadden de tijd tot 7 uur sochtends om wat anders te zoeken hahaha. Dus toch maar goed dat we eerder wakker waren😉. Veel gemaild, mogelijkheden doorgenomen maar om een lang verhaal kort te maken, we gaan nu dus naar Lake Tahoe ipv Yosemite. Wat verder rijden, ietsje duurder maar wel leuk om on elk geval wat anders nog te zien i.p.v. een nacht extra in Death Valley (50 graden)😬.

Fietsen konden we om 8 uur ophalen dus vroeg ontbijten. 1e dag maar in hotel. Lekker want we hadden trek (vroeg op he)...Mmmm 39 euro pp. Daar worden we niet vrolijk van. Om nu voor bijna 160 dollar te ontbijten?? Dus om 7.15 naar buiten op zoek nar ontbijt tentje. Ok niet makkelijk maar uiteindelijk door China Town bij een Italiaanse wijk wat gevonden. Prima.

Daarna fietsen opgehaald en zijn we richting Golden Gate Bridge gefietst. Langs de zee, prachtig maar fris. Fiets van Iris was niet helemaal goed want er moest heel wat geschakeld worden door het heuvelige San Francisco. Jemig wat stijl soms. Vlak bij de Bridge ketting van Iris eraf. Toch maar terug om de fiets om te ruilen.

1,5 uur later reden we toch over de 2.7 kilometer lange brug. Wat een gaaf ding wel koud maar wat een uitzicht. Na de brug berg naar beneden... maar ook weer onhoog 😂😂 naar het plaatsje Sausalito. Mooi klein plaatsje met heeeeeel veeeel fietsers. Allemaal van de brug hiernaartoe gekomen. Ook geluncht waarna we de boot terug zouden nemen naar San Francisco. Daar op naar pier 39, waar na een aardbeving allemaal zeeleeuwen hun plekje hadden gevonden en daar ook waren gebleven. Helaas was de wachtrij naar de boot wel heel lang. Her en der wat irritatie in de rij maar een een uur later en 3 Ferries verder zaten we toch op de boot. 

Weer in San Fransisco bij de Ferry haven met de fiets verder naar pier 39. Een hele drukke gezellige straat met heel veel mooi auto’s 😎..Pier 39 was extreem druk en er moest er 1 heel nodig plassen. Het was inmiddels 17 uur dus fietsjes wegbrengen, Subway vor Mart (die gozer kan eten zeg) en nog wat naborrelen in een kroeg aan het water. Heerlijke life muziek en kids een enorme inzinking😩.. Haha wordt nog even op tijd naar bed om morgen helemaal fit en in t ritme te zijn en fris de Segway met Alcatraz tour te doen. Zzzzzzz

ps inmiddels ook wat foto’s geüpload 

 

Reacties

Sigrid 03-08-2018 21:00 {{button-54017}}

Superleuk zeg! Leuk om jullie belevenissen te lezen👍🏻
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan