Dag 5 - Monterey naar Lake Tahoe

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 01-08-2018 07:51

Eerste nacht beetje doorgeslapen. Heerlijk. Grappig hotelletje met een klein ontbijt hokje. Ja meer was het niet eigenlijk. Binnen geen plek dus buiten ontbijten. Op zich geen probleem, ware het niet dat het miezerde..🤓. Gelukkig gaan we nu de goede kant op qua weer. Mart en ik hebben principieel de lange broek nog niet aangedaan. Miranda en Iris hebben de korte broek nog niet aangehad en ook nu gaan ze met lange broek de auto in. Volgende bestemming is Lake Tahoe. Een bestemming die we niet vooraf hadden geboekt maar in overleg met Tioga hebben geboekt ivm de bosbranden in Yosemite. 

Het is ongeveer 465 kilometer naar Lake Tahoe dus bijna een rit van 5 uur zonder stoppen. Maar dat doen we natuurlijk niet. Pittig, dus dit verslag zal weinig om handen nebben ben ik bang. Routeplanner aanzetten en rijden. Onderweg besloten om niet ‘gewoon’ de high way te pakken maar een andere route. Geen idee hoe of wat maar het bleek een goede keus. Het was een prachtige rit, met name naarmate we dichterbij de bestemming kwamen. Kronkelwegen door natuurgebieden zo verschrikkelijk groot en met fantastisch mooie uitzichten. Mart was helemaal enthousiast. Iris ook, maar dat was meer omdat ze een high score had op haar mobiel....nee gekheid, ze heeft ook vrijwel alles meegekregen van de mooie rit 😏.

Lake Tahoe ligt op de grens tussen Californië en Nevada en is het grootste meer van Noord Amerika. Het is 500 meter diep en daarmee het op een na diepste meer van de VS. In de winter wordt er daar in de omringende bergen volop geskiet. Naast ons hotel zit dan ook een skil gondel. Daar aangekomen en navigerend naar ons hotel, zien we dat het een erg toeristisch plaatsje is. Wel heel gezellig met heel veel restaurants, hotels en..casino’s (nevada he). 

Het weer was onderweg en nu ook in Lake Tahoe veel beter🙂☀️. Gewoon zoals het in de vakantie hoort te zijn een graadje of 30. Na het inchecken, Miranda en Iris gelijk de lange broek uit 🤓 en wat rond kijken rondom het hotel. Het was inmiddels zo’n 16.30 uur dus echt wat doen zat er niet meer in. Kids wilden zwemmen maar dat gaan ze morgen maar doen. Eerst borrel en wat eten. De vraag is of we morgen de kinderen meekrijgen want het hotel biedt veel verleidelijke faciliteiten zoals een mooi zwembad😂. We gaan het meemaken want we zijn hier natuurlijk niet voor onze rust 😂😜

Xx

Reacties

ans 01-08-2018 08:21 {{button-53842}}

Ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen.
Wat een geweldige reis maken jullie. Fijn dat de kinderen ook zo genieten.
Veel plezier

Robert 01-08-2018 10:55 {{button-53856}}

Fijn dat de jetlag bijna over is i.p.v. de hele vakantie duurt😜 je kunt goed schrijven Remco! Het volgende stukje verwacht ik van Mart😄
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan