Dag 16 - Lake Havasu naar Joshua Tree

Door Remco, Miranda, Mart en Iris - 12-08-2018 07:54

Ok, laten we beginnen met het feit dat we er aardig doorzitten. Het reizen met al die indrukken is best vermoeiend. Wakker worden wordt dus ook steeds lastiger. De wekker om 8.00 uur en om 9.15 uur aan het ontbijt 😅.. Tja dat zegt wel wat. 10 uur in de auto naar Joshua Tree. We slapen in Palm Springs, een trip van 258 kilometer. 

We kunnen eigenlijk weinig vermelden van de reis behalve dat het enorm warm was (105 F), door woestijngebied, waarbij de wegen glooiend en recht toe recht aan waren. Wegen die aan de horizon verdwijnen. Echt bizar. Vooral het glooiende was nog wel het leukste, waarbij je het gevoel had je in een achtbaan zat....je weet wel, zo’n gevoel als je even los komt van je stoel 😂😂...

Anyway, de wereld om ons heen begon nog zoals we de laatste dagen alleen maar hebben gezien. Woestijn en bergen. Richting bestemming werd de wereld weer steeds wat bewoonder en zagen we weer dorpen. We komen ook steeds dichter bij Los Angeles, onze eindbestemming waar we nog 5 nachten zullen vertoeven. Maar eerst nog Joshua Tree. 

Zoals gezegd staat ons hotel in het plaatsje Palm Springs. Bij het binnenrijden zie je al waarom. Overal palmbomen 😝. Een gezellig plaatsje zo te zien, maar Joshua Tree leek ons nog wel een eindje er vanaf mede ook dat we ruim voor Palm Springs op de snelweg het bordje ‘Joshua Tree’ voorbij zagen komen. In de auto al de discussie wat we gingen doen vandaag. Vooral de kinderen hebben het lopen wel een beetje gehad en denken alleen nog maar in zwembaden. Bij het hotel aangekomen, direct inchecken en naar de kamer met de koffers. Jemig wat is het weer warm. Nog steeds 105 F (ruim 40 graden) met een felle zon. Wat kun je dan overdag doen he?.

De receptie gaf al aan dat Joshua Tree (erg mooi vanaf de plaatjes) nog zeker 45 minuten rijden was. Geen zin meer in en ook niet in deze hitte. Kids blij, niet lopen haha! Een andere optie was de tramway Palm Springs, een flinke kabelbaan die ons ruim 2600 meter naar boven bracht waar het ‘slechts’ 70 F was. Nou dat is wel even lekker hoor....die koele temperatuur😎. 80 man en vrouw gaat er in zo’n gondel en het grappige was dat de bodem draaide zodat je aan alle kanten kon genieten van het uitzicht en de vallei beneden ons. De tramway bleek dan oom de grootste draaiende tramway van de wereld te zijn. What ever....Boven aangekomen was het inderdaad heerlijk en werkelijk een fantastisch uitzicht, waren er winkeltjes, restaurants en......je kon er heel veel wandelen 😂😂. Iris stribbelde het meeste tegen. We hebben de afspraak gemaakt dat we 20 minuten heen en 20 minuten terug zouden lopen. Ze had haar wekker op dr mobiel gezet 😂😂. 

Zo gezegd zo gedaan, ware het niet dat de terugweg wel wat langer duurde omdat het merendeel bergopwaarts was haha. Het is wederom een prachtig groot natuurgebied met veel wildlife. Spannend, maar helaas weinig gezien. Alleen wat hagedissen, eekhoorns en diverse vogels durfden redelijk bij ons ons in de buurt te komen. Gelukkig maar.. Mart en Iris hebben zich kranig geweerd en uiteindelijk vonden ze het nog wel leuk ook geloof ik😉.

Tegen 18.15 uu terug met de gondel en rustig in het mooie gezellige plaatsje Palm Springs wat gegeten. Het was nog steeds enorm warm, ruim 35 graden dus gelijk naar het zwembad in het hotel. Wat een geluk, deze is gewoon 24 uur open. Nou dat is lekker. Het water van het zwembad was eigenlijk vies warm, dus afkoelen was er niet echt bij. Wel even lekker hoor. Nu (22.45 uur) kids alweer op bed. Vermoeidheid hakt er in en zelfs Mart wilde al wat eerder gaan slapen. 

Morgen naar Los Angeles. Leuk. Iris verheugt zich met name op Holleywood en hoopt daar wat huizen van celebreties te zien.. Trusetn...voor ons dan😜. Fijne dag voor jullie xx

Reacties

Marinka 12-08-2018 14:04 {{button-54604}}

Dat zwembad denken ken ik haha. Blijft toch hun manier om te chillen in de vakantie. Mooi toch die afwisseling. Actief zijn, dingen zien en kunnen zwemmen. Los Angeles is gaaf. Mooi vooruitzicht. Gaan jullie ook nog naar Disney world?
Wij zijn inmiddels veilig thuis. Mooie vakantie geweest maar Kids zitten alweer op hun favoriete plekken. Grr haha.

ans 12-08-2018 23:21 {{button-54633}}

Ik kan me voorstellen dat jullie er een beetje door heen zitten. Het is ook erg veel allemaal .
Die hitte ontneemt veel energie.
Toch knap van de kids dat ze het zo doen.
Geniet nog een paar dagen in Los Angeles.
Gr

yolande.klink@gmail.com 13-08-2018 08:43 {{button-54638}}

Het is niet meer dan logisch dat de vermoeidheid op gaat spelen, maar het is echt geweldig dat jullie dit allemaal hebben gedaan....ook mooie herinnering voor later, toch? ik wens jullie nog veel (zwem)plezier en ik zou zeggen Hollywood here we come

Patricia Scholtemeijer 16-09-2018 10:53 {{button-55620}}

Goedemorgen!

Wat een gave reis hebben jullie gemaakt. Zou u mij alles via de e-mail kunnen sturen? Wij willen heel graag as zomervakantie 4 weken met camper een rondreis maken. Met ons gezin. Ik (40) mijn man (56) kids (19) (17) en (10) jaar.
Graag hoor ik van jullie. Mvg patricia
Ps mijn e-mailadres is pscholtemijer@hotmail.com
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan