Beestenboel

Door Bernard, Angela, Iris en Merel - 13-08-2019 05:00

En we gaan weer door... Vandaag is Pismo Beach de eindbestemming, zo’n 250 kilometer verderop. We rijden de hele route over Highway 1, een panoramaroute langs de kust van de Grote Oceaan, met veel uitzichtpunten om een korte stop te maken. We stoppen onder andere bij Bixby Creek Bridge, een redelijk grote boogbrug. Bernard in zijn element 😉. We genieten een stuk verder  van de felblauwe baai en de waterval die op het strand uitkomt in Julia Pfeiffer Burns State Park. Wanneer we weer onderweg zijn, zien we ineens een enorme vogel op een paal zitten. Het blijkt, na raadplegen van internet, een Californische Condor te zijn, wat een joekel! Bij Piedras Blancas hebben we veel lol om de zeeolifanten die daar op het strand liggen. Wat een luilakken zijn dat zeg, zo grappig om te zien. Af en toe gooien ze wat zand over zich heen, of blazen wat en als ze echt in actie komen dan rollen ze van links naar rechts 😂. Ik vind ze prachtig van lelijkheid en schiet dan ook veel foto’s. Er vliegen een hoop pelikanen omheen, ook zij zijn fotogeniek. Als we weer even in de auto zitten, zegt Merel plotseling heel voorzichtig: ‘Zijn dat nou zebra’s...?’. En verrek, ze heeft gelijk, tussen de koeien lopen tientallen zebra’s. Wat doen die hier nou? Ineens herinner ik me dat ik eens heb gelezen dat deze dieren bij Hearst Castle in San Simeon horen, een enorm landhuis op de top van een heuvel boven het stadje. We rijden door naar Morro Rock, een grote rots van vulkaangesteente vlak voor de kust. Plotseling roept Iris (behoorlijk hard 😉) dat ze dolfijnen ziet. En ja hoor, een eindje uit de kust zien we een stuk of vijf dolfijnen regelmatig boven water komen, gaaf! Morro Rock valt weg in de inmiddels bekende zeemist, wel zien we in de baai een stuk of tien zeeotters badderen, leuk!!

Het laatste stukje van de etappe blijft mistig en jammer genoeg geldt dat ook voor bij ons hotel. Het is echt een geweldig hotel, prachtig zwembadcomplex, veel lounge plekjes en direct aan de zee. Onze kamer is ruim, heel smaakvol ingericht en heeft een balkon met uitzicht op... mist 🙈. Normaal gesproken op de zee 😉. De rotskust is hier in verschillende kleuren, wit, grijs, bruin, erg mooi. Bernard en ik gaan even het strand op, daarna drinken we wat en genieten na van deze dag met de gemaakte foto’s en filmpjes. We eten weer lekker in een restaurant en nemen een lekker taartje mee naar onze kamer. Kost hier bijna niets 🥴.

Reacties

Jack en ria 13-08-2019 07:17 {{button-59654}}

Fantastisch, al deze beesten, heel gaaf en indrukwekkend . Weer een geweldige rit en super, dit hotel....
Op naar LA👍👍

Nelly 13-08-2019 10:18 {{button-59656}}

Ook in de meer bewoonde wereld geweldige ervaringen. Wat hebben jullie veel gezien en beleefd de afgelopen weken! Prachtige foto’s allemaal! Er wordt thuis vast een fotoboek van gemaakt. Die willen we dan natuurlijk ook nog eens zien! We vonden het heel leuk zo met jullie mee te reizen. Bedankt voor alle verhalen en foto’s! Nu nog even van de laatste dag genieten en dan, een goede reis naar huis. En thuis......bijkomen van jullie supervakantie! Liefs van ons.

Joop en Ursula 13-08-2019 15:58 {{button-59666}}

Tjonge, wat weer veel bijzondere dingen gezien! Zo leuk om dat via dit blog mee te beleven! Nu nog 1 dag naar Los Angelos. Heel wat kilometers afgelegd! Mag je de grote "bak" weer inleveren Ber 😉een hele leuke dag nog! 😙
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan